Η Rose, μια καθηγήτρια οδήγησης προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις μαγικές της δυνάμεις για να σώσει την κόρη ενός άνδρα, η οποία κινδυνεύει να συμμετέχει στις σατανιστικές τελετές κάποιου εξοφλημένου καλλιτέχνη ενώ τίποτα από ότι γίνεται στην ταινία δεν είναι ‘’ordinary’’.

To Extra odinary, η ταινία των Mike Ahern, Enda Loughman, χαρακτηρίζεται ως ταινία τρόμου, δράμα και κωμωδία. Παρόλα αυτά δίνει περισσότερα στοιχεία μιας μαύρης Ιρλανδικής κωμωδίας. Σαν ταινία δεν έχει πολλά μηνύματα να περάσει, είναι ΟΚ για να την δείς όσο τρώς και επιθυμείς να δείς κάτι χαλαρό για να περάσει η ώρα. Οι ηθοποιοί (Maeve Higgins, Barry Ward, Will Forte, κτλ) καταφέρνουν να υποστηρίξουν το στυλ της και σου βγάζουν αυτο το κωμικό, κάποιες φορές awkward χαρακτήρα τους μέσα στην ταινία.

 Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι τίποτα στην ταινία δεν εξελίσσεται όπως θα έπρεπε και συμβαινουν αρκετά σουρεαλιστικά πράγματα που εντείνουν το χιουμοριστικό στοιχείο της και στη συνέχεια κινούν το ενδιαφέρον για να δεις τι άλλο μη φυσιολογικό θα προκύψει. Δεν προκαλεί τόσο τρόμο, περισσότερο τον γελοιοποιεί, σου αφήνει όμως ενα spooky feeling. Μιλάει για φαντάσματα, σατανιστικές τελετές και μαγικές δυνάμεις, αλλά και για την μοναξιά της τωρινής εποχής που κάνει τους ζωντανούς ανθρώπους να μετατρέπονται σε φαντάσματα.

Το σενάριο κάποιες φορές είναι έξυπνο, κάποιες βασίζεται αποκλειστικά στην ερμηνεία των ηθοποιών για να προσφέρουν το χιούμορ που χρειάζεται. Έχει αναφερθεί επίσης ότι η ταινία δανείζεται στοιχεία από το κόνσεπτ των Ghostbusters. Τα ‘’κακά’’ της ταινίας είναι ότι κάποιες φορές προσπαθεί υπερβολικά να φανεί αστεία, τα εφέ της θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κάπως καλύτερα και θα μπορούσε να μεταφέρει περισσότερα νοήματα μέσα από την ιστορία της. 

Η μουσική υπόκρουση δεν χαρακτηρίζει την ταινια, περισσότερο έχει κάποιες μελωδίες που παιζονται κατ’επανάληψη και δίνουν έμφαση στην ιστορία και στο πώς αυτή θα εξελιχθεί, αν εξελιχθει, καθώς πολλά πράγματα εμπλεκονται στην μέση.

Εξάλλου, πόσο καλά μπορεί να εξελιχθεί όταν η κόρη σου καταδιώκεται από έναν σατανιστή, η μόνη βοήθεια που έχεις είναι από μια δασκάλα οδήγησης που φοβάται να χρησιμοποιήσει τις υπερφυσικές της δυνάμεις και η γυναίκα σου εμπλέκεται σαν φάντασμα μέσα στην ιστορία;

Μαρία Πλουμάκη

Πρώτη δημοσίευση: 4 Νοε. 2020, 18:46
Ενημέρωση: 4 Νοε. 2020, 18:46
Τίτλος:
Extra Ordinary
Έτος: 
Διάρκεια: 
94

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos