Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη:  Η Enola αναλαμβάνει την πρώτη επίσημη υπόθεσή της: τη διαλεύκανση της εξαφάνισης μιας κοπέλας. Θα χρειαστεί, όμως, τη βοήθεια των φίλων της και του αδερφού της, Sherlock.

Άποψη: Τόσο η Millie Bobby Brown, όσο και ο σκηνοθέτης Harry Bradbeer είχαν εκφράσει τη θέληση να υπάρξει αυτό το σίκουελ, ήδη από το 2020. 

Έτσι, οι περιπέτειες της Enola Holmes, βασισμένες στη σειρά μυθοπλασίας για νέους της Nancy Springer και σε σενάριο Jack Thorne, επέστρεψαν στη δημοφιλή πλατφόρμα Netflix με μια δεύτερη ταινία.

Η Enola ακολουθεί τα χνάρια του διάσημου αδερφού της, Sherlock, ανοίγοντας το δικό της γραφείο στο Λονδίνο. Αυτή τη φορά, ένα πάμπτωχο κορίτσι από ένα εργοστάσιο σπίρτων τής αναθέτει να βρει την αγνοούμενη αδερφή της. Για να λύσει το μυστήριο, η Enola θα ζητήσει τη βοήθεια των φίλων και του αδερφού της.

Η πλοκή τοποθετείται, πλέον, στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου η Enola ανακαλύπτει τη σκληρή πραγματικότητα της ενήλικης ζωής. Φυσικά, έχουμε και πάλι την πρωταγωνίστρια σε ένα one girl show που μοιάζει κατά πολύ βελτιωμένο, σε σχέση με την πρώτη ταινία. Υπάρχει σίγουρα περισσότερη συνοχή στην υπόθεση, καθώς και περισσότερη σπιρτάδα στους διαλόγους.

Η Millie Bobby Brown παραμένει το ίδιο απολαυστική στον ρόλο της ντεντέκτιβ, εκφράζει τις σκέψεις της στο κοινό με ένα νάζι στο οποίο δεν την έχουμε -oμολογουμένως- συνηθίσει, ενώ συνεχίζει να συμμετέχει στις σκηνές μάχης με ιδιαίτερη άνεση. Η χημεία της Brown με τον Henry Cavill, που υποδύεται τον μεγάλο αδερφό και διαβόητο ντεντέκτιβ Sherlock, είναι εμφανής και το γεγονός ότι ο Cavill έχει περισσότερο χρόνο στην οθόνη, σε αντίθεση με την πρώτη ταινία, προσμετρείται στα plus. Το ίδιο ισχύει και για την εξαιρετική Helena Bonham Carter, η οποία μοιράζεται, επίσης, περισσότερα λεπτά στην οθόνη μαζί με την Brown. Η σχέση μητέρας-κόρης που αποκαλύπτεται σε αυτήν τη δεύτερη ταινία με περισσότερες λεπτομέρειες είναι αναπόφευκτα συγκινητική. 

Χωρίς να λείπουν και πάλι οι αστοχίες, πρόκειται συνολικά για μια feel good ταινία, αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη. Είναι μια καλή επιλογή αν κάποιος θέλει να περάσει το βράδυ του ανάλαφρα και διασκεδαστικά.

Οι φαν της Enola θα την απολαύσουν. Οι υπόλοιποι θα περάσουν ευχάριστα τις 2 ώρες και δέκα λεπτά που διαρκεί. Το πιο πιθανό, ωστόσο, είναι ότι κανείς δεν θα τη θυμάται ιδιαίτερα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πρώτη δημοσίευση: 16 Νοε. 2022, 16:52
Ενημέρωση: 16 Νοε. 2022, 16:52
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Enola Holmes 2
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
129
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos