Τη δεκαετία του 1930 και ενώ μία απίστευτη καταιγίδα σκόνης και ξηρασία χτυπάνε το Τέξας και το οδηγούν σε μία οικονομική κρίση, το οικογενειακό αγρόκτημα του έφηβου Γιουτζίν Έβανς (Φιν Κόουλ από το Peaky Blinders) βρίσκεται στα όρια της χρεωκοπίας.  Σε μια κοντινή πόλη, πέντε αθώοι πολίτες σκοτώνονται κατόπιν ομηρίας τους και οι τοπικές αρχές ξεκινούν ένα ανθρωποκυνηγητό της επικηρυγμένης για μια σειρά ληστειών τραπεζών, Άλισον Γουέλς (Μάργκο Ρόμπι). Ο Γιουτζίν την βρίσκει να κρύβεται μέσα στο αγρόκτημά του, αλλά σύντομα θα ανακαλύψει ότι η πραγματική ιστορία της ‘Αλισον Γουέλς είναι διαφορετική από ό,τι πίστευε και θα αμφισβητεί την απόφαση του να την παραδώσει στις αρχές, αφού θα αρχίσει να την ερωτεύεται με πάθος και να μοιράζονται το ίδιο όνειρο να ξεφύγουν μαζί από την προκαθορισμένη μοίρα τους.

To "Dreamland" με πρωταγωνίστρια την Μαργκό Ρόμπι αποτελεί την πρώτη ταινία διανομής που πραγματοποιεί αποκλειστική πανελλήνια πρεμιέρα on demand στην Cosmote TV, ως απόρροια της συμφωνίας του ελληνικού streaming πάροχου με αρκετές ελληνικές ταινίες διανομής. Εγκαινιάζεται λοιπόν μια νέα πραγματικότητα ίσως; Θα δείξει. Η ταινία είναι εδώ και λίγες ώρες διαθέσιμη μέσω της υπηρεσίας Movies Club, με τιμή ενοικίασης από 4,90 ευρώ, και οι συνδρομητές θα μπορούν να την παρακολουθήσουν εντός 48 ωρών, από την ενοικίασή τους.

Μια διαφορετική ανάγνωση στον κινηματογραφικό μύθο των Μπόνι και Κλάιντ, σαφώς πιο ρηχή, αν και όμορφα κινηματογραφημένη. 

Η δράση του Dreamland (που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Tribeca τον Απρίλιο του 2019) εκτυλίσσεται στην φτωχή επαρχεία των ΗΠΑ την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, αλλά μην περιμένετε κάτι ανάλογα γκλαμουράτο και περιπετειώδες λουσάτο, όπως μας έχουν συνηθίσει διάφορα σχετικά φιλμ.

Παρά ένα προσωπικό δράμα απότομης ενηλικίωσης και εμπιστοσύνης, με τους δύο πρωταγωνιστές να προσπαθούν να στηριχθούν ο ένας στον άλλον για να δραπετεύσουν από τους αστυνομικούς, αλλά και από την ουτοπική πραγματικότητα που τους πνίγει, το οποίο καταλήγει σε ένα μάλλον αμήχανο love story, το οποίο αναπτύσσεται βιαστικά στο αναλογικό πoλύ μικρό διάστημα που έχει επιλέξει ο νεαρός σκηνοθέτης Μάιλς Ζορίς Πεϊναφίτ να αφιερώσει στην δράση και την μεταξύ τους διάδραση. 

Και ενώ μέχρι τότε έχει αναλωθεί σε άφθονο κινηματογραφικό χρόνο με κλισέ και κοινοτοπία που ελάχιστο σασπένς γέννησε. Το τελευταίο 25λεπτο είναι καλόγουστο, με μια εξαιρετικά αφαιρετικά γυρισμένη ερωτική σκηνή, την Μαργκό Ρόμπι να εκπέμπει σε κάθε πλάνο αύρα σταρ, απλό, με επιδέξια αφήγηση που σώζει οριακά την κατάσταση. 

Πρώτη δημοσίευση: 19 Νοε. 2020, 20:07
Ενημέρωση: 26 Νοε. 2020, 22:01
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Dreamland
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos