Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να σώσει τον τόπο της από τη φτώχεια

Δεν υπολόγισε όμως ότι θα πρέπει να παλέψει με ένα δράκο μέσα σε κάτι κακοτράχαλες σπηλιές....

Γνώμη: "Ωχ", ήταν το πρώτο πράγμα που αναφωνήσαμε βλέποντας το trailer να θυμίζει λίμνη των κύκνων, μικρή γοργόνα, Ποκαχόντας, ότι πρέπει για την πλατφόρμα της Disn.....αλλά μισό. Πετάγεται το N (Netflix) άρα αποφεύγεται προσωρινά η γλυκανάλατη ατμόσφαιρα .Για να δούμε ...

Το Damsel δεν είναι η καλύτερη ταινία στο Netflix αυτόν τον καιρό, ούτε όμως μια από τις πολλές τσιχλόφουσκές του.

Υπάρχει ο Ray Winstone που όπου και αν παίζει είναι απολαυστικός, αλλά το βαρύ χαρτί εδώ είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας. Η πλατφόρμα έχει βρει την κότα με τα χρυσά αυγά και δε την αφήνει με τίποτα.

Η Eleven του Stranger things, η Enola Holms, αλλά κ η Έλοντι του Damsel θα μπορούσαν να κάψουν την οποιαδήποτε καλή πρόθεση, αλλά η  Millie Bobby Brown γεμίζει με προσωπικότητα και κέφι τον κάθε ρόλο που υποδύεται γλιτώνοντας μας από μια ακόμα χάρτινη ηρωίδα.

Έτσι κι εδώ, η χαμηλών τόνων γλυκούλα κοπέλα που νιώθει το σκίρτημα του έρωτα χάρη σε ένα τυφλό ραντεβού μετατρέπεται σε ένα είδος Ράμπο.

Προφανώς δεν μιλάμε για ένα θέαμα που θα διαλύσει τις ψυχές, αλλά ο έμπειρος σκηνοθέτης Juan Carlos Fresnadillo με προϋπηρεσία σε θρίλερ έντασης (28 weeks later, Intacto) δεν αφήνει το Pg13 να επισκιάσει την ατμόσφαιρα με 'χαρωπά τα δύο μου χέρια τραγουδώ'.

Υπέρ-τίμιο σκοτεινό παραμύθι που κάλλιστα θα μπορούσε να σταθεί στο σινεμά, αφού δεχτούμε όλοι μας ότι δε χρειάζεται να περιμένουμε στη γωνία ταινιάκια που δεν προκύπτουν Poor things ή Dune 2. Διασκεδάζεις την ώρα που δε νιώθεις να σε κοροϊδεύουν και αυτό είναι μια ικανοποιητική συνθήκη, ενώ αν παιζόταν αυτή η ταινία στα early 00s, θα είχε κόψει μπόλικα εισιτήρια την ώρα που η Brown θα συμμετείχε σε blockbusters, το ένα πίσω από το άλλο.

Πρώτη δημοσίευση: 27 Μαρτίου 2024, 17:06
Ενημέρωση: 27 Μαρτίου 2024, 17:06
Τίτλος:
Damsel
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Πλατφόρμα Streaming: 
Release: 
8 Μαρτίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
9 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos