Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ένα ζευγάρι αστυνομικών περιγράφει τη καθημερινότητα του στους δρόμους του Μεξικό, όπου το ντοκιμαντέρ και η μυθοπλασία γίνονται ένα.

Γνώμη: To Μεξικό είναι πολύ σε όλα του. Στο φαγητό, σε ζέστη, σε κουλτούρα, σε διασκέδαση αλλά και σε αστυνομική διαφθορά.

Το τελευταίο προσπαθεί να μετουσιώσει σε εικόνα ο σκηνοθέτης Alonzo Ruizpalacios με τη μορφή ενός ψευτο-ντοκιμαντέρ που σου δίνει μια urban αίσθηση και για να τονώσει το όλο εγχείρημα βάζει τους ηθοποιούς του σε πραγματική εκπαίδευση  σε συνδυασμό σε μια εικόνα από την ΄πιάτσα΄.

Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνισο.

Πολύ σωστά χρησιμοποιεί κανονικούς ανθρώπους με ελαττώματα και ΄δαίμονες' (ποιος δεν έχει άλλωστε) και όχι οξύθυμους σκληρούς τύπους να καπνίζουν στραβά τσιγάρα με πρώτη σκέψη να πυροβολούν πρώτα και να κάνουν τις ερωτήσεις μετά.

Ο Raul Briones και η Μonica Del Carmen είναι τέτοιοι και μοιάζουν πάρα πολύ με τους χαρακτήρες που ενσαρκώνουν.

Οι οδηγίες όμως να καταγράφουν τα πάντα και να αποτυπώσουν σε κάμερες και κινητά αυτά που αισθάνονται ,καταλήγουν σε μια ατελείωτη φλυαρία και ειδικά από τη Carmen που σε συνδυασμό με τη χροιά της φωνής της σε κάνει να θέλεις να σπάσεις την τηλεόραση.

Όταν οι εικόνες είναι τόσο δυνατές από μόνες τους ίσως να μη χρειάζονταν όλες αυτές οι ακατάπαυστες εξομολογήσεις.

Όσον αφορά τη παρουσίαση της καθημερινότητας της αστυνομίας πιστεύουμε οτι ο σκηνοθέτης κινήθηκε σε επιδερμικό επίπεδο.

Η βοήθεια στη γέννα μιας φτωχής οικογένειας, η απαξίωση του αστυνομικού από τον κάθε πικραμένο μιας διαδήλωσης και οι ειρωνείες την ώρα του κολατσιού του, προκαλούν περισσότερο μια feelgood διάθεση παρά την αποτύπωση της σκληρής πραγματικότητας με ναρκωτικά και φόνους σε ημερήσια διάταξη.

Όπως και να χει το μήνυμα είναι ξεκάθαρο καθώς η οικογένεια επηρεάζει στην απόφαση να καταταγείς σε ένα σώμα ασφαλείας και σίγουρα η φτώχεια.

Οι γραμμές ανάμεσα στη διαφθορά και στην επιβίωση είναι ευαίσθητες ενώ οι αστυνομικοί δε παύουν να είναι άνθρωποι με συναισθήματα που δυστυχώς ακόμα και όσοι ξεκίνησαν με αγνές προθέσεις πνίγηκαν από το ίδιο το σύστημα.

Στριμάρει στο Netflix αλλά προειδοποιούμε, δε πρόκειται σε καμία περίπτωση για το νέο επικό Narcos:Mexico...

Mίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 16 Νοε. 2021, 18:43
Ενημέρωση: 16 Νοε. 2021, 18:43
Τίτλος:
A cop movie
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
107
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos