Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Δημόσιοι υπάλληλοι συγκεντρώνονται σε μια πανσιόν στην εξοχή με σκοπό να κάνουν ένα συνέδριο παρουσιάζοντας ένα έργο πνοής. Οι περισσότεροι θα μείνουν χωρίς πνοή.

Γνώμη: Καιρό είχαμε να δούμε ένα slasher που να σέβεται τουλάχιστον τους βασικούς κανόνες του είδους, ακόμα και αν λείπουν έφηβοι που πέφτουν οικειοθελώς πάνω στα πριόνια.

Made from Sweden πετάχτηκε στο Νetflix χωρίς ιδιαίτερο marketing, με σήμα κατατεθέν μια τεράστια Κεφάλα που φοράει ο μακελάρης.

Χωρίς να κάνουμε και κάποιο τρελό spoiler, το πρώτο μισό της ταινίας μάλλον δεν αφορά κανέναν. Συνεργάτες που μισούν ο ένας τον άλλον, κάποιοι που κάνουν το ρόλο του Χλαπάτσα από Της Ελλάδος Τα Παιδιά, διάφοροι τεμπέληδες που θέλουν να τελειώσει αυτή η εκδρομή μπας και γυρίσουν σπίτια τους και ολίγος ιδεαλισμός. Αν όλα αυτά σας θυμίζουν τη καθημερινότητα στα εργασιακά μας, πολύ σωστά: πέφτετε μεσα. Ευτυχώς εδώ ξεσπάμε στο playstation, στις μπύρες και στο Insta, σε αντίθεση με τον τύπο που την 'ψώνισε', θέλοντας να τιμωρήσει με κάθε πιθανό τρόπο όλη αυτή την κουστωδία.

Τοτε επιτέλους αρχίζει και παίρνει μπρος το εργάκι με gore που δε κάνει παζάρια και πολλαπλά φονικά με ευφάνταστους τρόπους. 

Η πλειοψηφία των πρωταγωνιστών είναι τέρμα αντιπαθητικοί, οπότε μάλλον παίρνεις το μέρος του καζανοκέφαλου που και αυτός μόνο ατσαλάκωτος δε βγαίνει από την όλη διαδικασία.

Το κοινωνικό σχόλιο της ημέρας αχνοφαίνεται, όταν το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό αλλά για κάτι τέτοια προτιμούμε τις ταινίες του Οικονομίδη.

Σοβαρά να το πάρεις τύπου Saw ή Hostel πάλι δύσκολα θα βγάλεις άκρη όταν ένας από τους τύπους εκεί μέσα ξαναβάζει το σκαλπ στη θέση του με βελόνα και κλωστή, ενώ ο σκηνοθέτης ταλανίζεται μεταξύ της μαύρης κωμωδίας και του θρίλερ εκδίκησης. Τίποτα από τα δύο τελικά πέραν της ευχάριστης ώρας όσο κρατάει το Conference.

Μέσα στη καρδιά του Halloween περιμέναμε κάτι πιο βλοσυρό, αντιθέτως χανόμαστε σε μια μετριότητα που βλέπεται ευχάριστα και ξεχνιέται τάχιστα.

Αυτός ο μήνας δε πήγε καλά για το horror, ο νέος Eξορκιστής απογοήτευσε, το τελευταίο Saw κάτι πήγε να δείξει,  αλλά τα έκανε μαντάρα στο τέλος, ενώ το πρόσφατο 5 Νύχτες Στου Φρέντι φαντάζει λιγότερο τρομακτικό και από τη Φρουτοπία... Πειρμένουμε Talk To Me μήπως και σωθεί η κατάσταση.

Πρώτη δημοσίευση: 5 Νοε. 2023, 16:56
Ενημέρωση: 5 Νοε. 2023, 16:56
Τίτλος:
The conference
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Greatest Hits

The Greatest Hits

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει...
6 ώρες
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos