A classic horror story

Λουσμένη στο αίμα διασκέδαση στα καλύτερα της. Ίσως μια απο τις εκπλήξεις του Netflix στη περίοδο του καλοκαιριού:

A classic horror story - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Μια παρέα αγνώστων ταξιδεύει -για χάρη ιντερνετικής εκπομπής- με ένα βανάκι κάπου στη Νότια Ιταλία. Στο πρώτο ατύχημα και μετα την ανακάλυψη ενός σπιτιού στη μέση του πουθενά, αρχίζει η σφαγή.

Γνώμη: Ορμόμενη απο τη γειτονική Ιταλία, η οποία με μεγάλη παράδοση στο χώρο (Ντάριο Αρτζέντο, Μάριο Μπάβα) αλλα τωρινή συνεισφορά ανύπαρκτη,παίρνει τα ηνία απο τα πρόσφατα ποδοσφαιρικά κατορθώματα και προσπαθεί να πετύχει τη δική της ανάσταση στον τομέα του τρόμου.Το καταφέρνει;

Για αρχή παίρνει τη δυναμίτη και πανέμορφη Μatilda Lutz, η οποία με μεταπτυχιακο στην επιβίωση καθώς έχει υποφέρει και έχει κάνει να υποφέρουν οι πάντες στο ακραίο Revenge (2017),τοποθετεί ένα μυστήριο σχεδόν σε όλο το φίλμ με το τι στο καλό συμβαίνει στον έξω κόσμο (γενικώς) και το διανθίζει με τους απαραίτητους βασανισμούς. Και μιάς και το ομολογεί και ο τίτλος, δανείζεται πολλά στοιχεία απο κλασσικές ταινίες του είδους: από το Texas Chainsaw Massacre και το Wicker man, μέχρι τα πρόσφατα Cabin in the woods και Midsommar.

Χωρίς να αποτελεί κάτι που θα μείνει στην ιστορία του σινεμά, έχοντας πάντα τη ρετσινιά παραγωγής Netflix (δηλαδή γρήγορο και φτηνό fast food τις περισσότερες φορές), το δίδυμο των σκηνοθετών De Feo και Strippoli παραδίδει μια ωμή και χωρίς αναστολές ταινία επιβίωσης.

Είναι όλα όπως πρέπει να είναι.

Απόκοσμη ατμόσφαιρα χωρίς να δίνονται όλα στο πιάτο, γεγονός που στη ροη των θρίλερ βοηθάει, με χαρακτήρες βγαλμένους απο τους χειρότερους εφιάλτες μας, αναλώσιμους που θα εξυπηρετήσουν στους τόνους αίματος που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και μια πρωταγωνίστρια που απο το ρόλο του θύματος μετατρέπεται σε θύτη, την οποία υποστηρίζεις μέχρι το φινάλε.

Εξαιρετική φωτογραφία αλλα και υπέροχα καδραρίσματα πάνω σε έκπληκτα και τσακισμένα απο τις κακουχίες πρόσωπα και περιβάλλοντα, μαζί με ένα παρανοϊκό soundtrack καθώς πιστεύεις οτι θα βγεί απο κάπου η Sophia Loren με μαγιό,  συνθέτουν τα έξτρα χαρακτηριστικά που μας άρεσαν και προτείνουμε.

Δέ γνωρίζουμε κατα πόσο χρειαζόταν το στοιχείο της σάτιρας όταν έχεις μια τόσο in your face ιδέα, σε αυτό που θα συμφωνήσουμε και μας το παρουσιάζει το Α Classic Horror Story, είναι οτι καλύτερα να βουτάμε με λαχτάρα στη βία που προσφέρει το σινεμά, από το να παρακολουθούμε δελτία ειδήσεων της ελληνικής τηλεόρασης και γενικότερα όλη αυτή τη αναλγησία και τα χειρότερα ένστικτα των ανθρώπων γνωρίζοντας οτι πρόκειται δυστυχώς για την αληθινή ζωή.

Μη διστάσετε και δώστε στο φίλμ μια ευκαιρία, μετά τον παιδικό ορυμαγδό της αποτυχημένης τριλογίας ταινιών τρόμου (;) Fear Street, τα πράγματα σοβαρεύουν επικίνδυνα με λουσμένη στο αίμα διασκέδαση στα καλύτερα της.

Ίσως μια απο τις εκπλήξεις του Netflix στη περίοδο του καλοκαιριού.

Λέτε το είδος να.... 'its coming to Rome' ;

Mίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 28 Ιουλίου 2021, 18:07
Ενημέρωση: 28 Ιουλίου 2021, 18:09
Τίτλος:
A classic horror story
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos