Σύνοψη: Σε ένα μακρινό πλανήτη,άνθρωποι έχουν αποικήσει έχουν αποκτήσει την ικανότητα να παρουσιάζονται οι σκέψεις τους μέσα απο εικόνες και φωνές.Υπάρχει ένα ζήτημα όμως.Δεν υπάρχουν καθόλου γυναίκες.Όταν προσγειωθεί εκεί μετά απο ατύχημα μια κοπέλα θα ρθούν τα πάνω κάτω στις ζωές όλων.

Γνώμη: Απο πού να το πιάσεις αυτό το κομψοτέχνημα;

Ότι ήταν έτοιμο το 2019 και παρουσιάστηκε τελικά το 2021; 

Ότι ο πρωταγωνιστής Tom Holland στη διάρκεια των γυρισμάτων έσπασε τη μύτη του, λιποθύμησε κάτω απ το νερό, έβγαλε το φρονιμίτη του απουσιάζοντας απο τα γυρίσματα και στην τελετή έναρξης των star στο Αvengers:Endgame ήταν απασχολημένος σε reshoots της ταινίας;

Ότι η παραγωγή δεν έβγαλε ούτε τα έξοδα του μπουφέ και εν τέλει το studio δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο έργο;

Όλα λάθος στο chaos walking που βασίστηκε σε τριλογία βιβλίων επιστημονικής φαντασίας (μη ρωτήσετε αν θα υπάρξουν συνέχειες, οι fan του eragon και του Golden compass ξέρουν),με κυριότερο το εύρημα της παρουσίασης των σκέψεων αποκαλούμενο και ως ΄θόρυβο΄.

Αν δεν πιάσατε το inside joke είμαστε εμείς εδώ. Μπορεί όντως στο βιβλίο να είναι ενδιαφέρον, όμως καταντάει ανυπόφορο σε όλη τη διάρκεια της ταινίας και δυσκολεύει στη παρακολούθηση της μαζί με τα άλλα τόσα.

Ο σκηνοθέτης Doug Liman, ενώ είναι ικανότατος (Bourne Indentity, Edge of Tomorrow, American Made) εδώ παρουσιάζει μια ανέμπνευστη σαλάτα επικών διαστάσεων με τον Tom Holland να προσπαθεί να κάνει τον Spiderman και σ αυτό το φίλμ, ενώ η έτερη πρωταγωνίστρια Daisy Ridley μετά το κράξιμο που έφαγε από τους φανατικούς των Star Wars είπε να κατευνάσει τα πνεύματα γυρίζοντας το έργο με ξανθιά περούκα!

Και μέσα σε όλο το χαμό, έχεις και την ηθοποιάρα Mads Mikkelsen να χαραμίζεται παίζοντας ένα generic κακό βγαλμένο από δεκαετία 80 με ρεπερτόριο 'πάμε', 'επίθεση' και ΄πιάστε την'. Τουλάχιστον τακτοποίησε τον ENΦΙΑ του ο άνθρωπος.

Τα 100 εκατομμύρια budget δε φαίνονται πουθενά μιας και οι περισσότερες σκηνές είναι γυρισμένες σε δάση και σε λαγκάδια, η δράση είναι κάκιστη ενώ το άρτιο κλίμα στα γυρίσματα μεταφέρθηκε και στις σχέσεις μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών: Holland και Ridley μοιάζουν να παίζουν σε διαφορετικές ταινίες.

Χάσιμο χρόνου, τα teen sci fi διηγήματα δεν τραβάνε την ώρα που όλοι προσπαθούν να κάνουν το επόμενο Hunger games, δυστυχώς η ταινία είναι ότι λέει ο τίτλος, ένα κινούμενο χάος...

Μίλτος Παπατριανταφύλλου

Πρώτη δημοσίευση: 18 Οκτ. 2021, 19:21
Ενημέρωση: 18 Οκτ. 2021, 19:21
Τίτλος:
Chaos walking
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
109
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos