Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Το καστ ετερόκλητων σταρ συγκεντρώνεται σε μια «φούσκα» (ένα προστατευμένο από τον covid, περιβάλλον) για να γυρίσει το νέο sequel ενός franchise εξωτικής περιπέτειας με δεινόσαυρους.

Θα πρέπει να ανεχτούν ο ένας τον άλλον, όσον καιρό διαρκούν τα γυρίσματα, τα οποία θα έχουν -φυσικά- αρκετές αναποδιές.

Άποψη: Οι κωμωδίες του Τζαντ Άπατοου υπήρξαν αστείες και αρκετά κάφρικες και το γράψιμό του έχει πλάκα. Μέχρις εκεί και όχι πάντα βέβαια. Τις περισσότερες φορές τον «ξελάσπωναν» οι κωμικές μανιέρες και το έμφυτο ταλέντο των πρωταγωνιστών του: ο Στιβ Καρέλ στο «40 year old virgin», ο Σεθ Ρόγκεν με την Κάθριν Χέιγκλ στο «Knocked up», η Έιμι Σούμερ στο «Trainwreck», ο Πολ Ραντ στο «This is 40». Μόνο στο προ διετίας είχε δοκιμάσει σε κάτι πιο γλυκόπικρο στο «The king of Staten Island» και είχε πάρει καλό βαθμό. Πάντως, έχει υπογράψει πολύ καλύτερα πράγματα σαν παραγωγός (Superbad, Pineapple Express, Step Brothers).

Στην πρώτη του συνεργασία με το Netflix, στο «The bubble», θέλει να σατιρίσει την κινηματογραφική βιομηχανία «εκ των έσω», να μιλήσει για τις επιπτώσεις της πανδημίας στο ψυχολογικό κομμάτι με τους κάθε λογής εγκλεισμούς. Και μαζί να μας διασκεδάσει.

Αποτυγχάνει και στα τρία.

Ενώ έχει στην διάθεσή του ηθοποιούς με ταλέντο και κωμικό timing (όχι όμως ικανούς να «σολάρουν» πάνω σε γραφή σατιρικής κωμωδίας), δεν καταφέρνει σχεδόν σε κανένα σημείο να τους συντονίσει και να απογειώσει ένα φιλμ που μοιάζει από την αρχή μέχρι το τέλος ξεκούρδιστο και βαριεστημένα μονταρισμένο από σκετσάκια που βαριεστημένα γραμμένα προσπαθούν να δείξουν ευφυώς «ιδιαίτερα».

Ίσως να είναι νωρίς για να γυριστει μια κωμωδία με ένα από τα κεντρικά της θέματα, τον κορονοϊό, από την άλλη μάλλον δεν θα ενοχλούσε κανέναν αυτό, αν τα αστεία ήταν επιτυχημένα. Δεν είναι, μοιάζουν αμήχανα γραμμένα, ενώ και η σατιρική κριτική προς τα ενδότερα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, είναι απρόσμενα διστακτική και άστοχη: μας τα έχουν πει άλλοι, πολύ πιο καυστικά.

Υπογράφοντας την λιγότερο αστεία και περισσότερο ράθυμα σκηνοθετημένη δουλειά του, ίσως και ο ίδιος να έπεσε «θύμα» του πολύμηνου εγκλεισμού και να αποσυντονίστηκε, άρα και άθελά του να υπέγραψε το μοναδικό ουσιαστικό σχόλιο αυτής της αποτυχημένης ταινίας. Ξέρετε, το χιούμορ δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Πρώτη δημοσίευση: 26 Απριλίου 2022, 19:56
Ενημέρωση: 26 Απριλίου 2022, 19:56
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The bubble
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
126
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos