A boy called Christmas

a boy called christmas - κριτική ταινίας

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ο τολμηρός μικρός Βασίλης συναντά το πεπρωμένο του σε έναν μαγικό τόπο που κατοικούν ξωτικά προσπαθώντας να βρει τον πατέρα του και να φέρει σπίτι το δώρο της ελπίδας.

Άποψη: Μετά την υποψήφια για Όσκαρ animation ταινία του Sergio Pablos, Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων, το Netflix μας παρουσιάζει φέτος μέσα από Το αγόρι που το είπαν….Χριστούγεννα που βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο του Haig Matt μία ακόμη εκδοχή για τη «γέννηση» του Αγίου Βασίλη.

Η πλοκή μας μεταφέρει αρχικά στο σημερινό Λονδίνο, όπου η θεία Ruth, στο ρόλο της οποίας συναντάμε την καταπληκτική Maggie Smith, στην προσπάθειά της να διασκεδάσει την παραμονή των Χριστουγέννων τα τρία ανίψια της που πρόσφατα έχασαν τη μητέρα τους τους αφηγείται το μύθο της προέλευσης του θρυλικού Αγίου και η εξιστόρηση αυτή μας ταξιδεύει σε μια απομακρυσμένη γωνιά της Φινλανδίας, στην οποία ζει ο μικρός Βασίλης, και εν συνεχεία στη μαγική Ξωτικία.

Όλα αυτά που θα περιμέναμε να δούμε σε μία τέτοια χριστουγεννιάτικη ταινία είναι εδώ. Οι τάρανδοι, τα ξωτικά, τα χιονισμένα τοπία, οι γερές δόσεις μαγείας. Ο Βρετανός σκηνοθέτης, γνωστός κυρίως για το Poltergeist, κινείται σε ασφαλή μονοπάτια και χτίζει έναν παραμυθένιο και μαγικό κόσμο γεμάτο ζεστασιά και τρυφερότητα που, αν και δε βρίθει πρωτοτυπίας, είναι ικανός να γοητεύσει μικρούς και μεγάλους.

Η ταινία όμως υστερεί σ’ επίπεδο πλοκής, η οποία είναι εξαιρετικά προβλέψιμη. Γιατί μπορεί να παρουσιάζει ενδιαφέρον η τοποθέτηση της όλης ιστορίας στην παιδική ηλικία του Αγίου Βασίλη, αλλά πολύ γρήγορα μαντεύουμε τι θ΄ ακολουθήσει και πώς θα κινηθούν οι χαρακτήρες.

Αντί ο Gil Kenan και ο Ol Parker που συνυπογράφουν το σενάριο να το εμπλουτίσουν με κάποιες, έστω μικρές, ανατροπές που θα μας χάριζαν τις εκπλήξεις που θα θέλαμε, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο να διατυμπανίζουν ξανά και ξανά μέσα από τους διαλόγους των ηρώων τους ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, ότι όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να το πιστέψεις. Το Αγόρι που το είπαν….Χριστούγεννα εκπληρώνει την αποστολή του μεταφέροντάς μας στο πνεύμα των εορτών και μεταδίδοντας το μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης, όπως άλλωστε κάθε χριστουγεννιάτικη ταινία οφείλει.

Σίγουρα όμως δεν πρόκειται να ξεχωρίσει και να γίνει το κλασικό εκείνο φιλμ, στο οποίο θ’ ανατρέχουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Αναστασία Σταθά

Πρώτη δημοσίευση: 10 Δεκ. 2021, 19:55
Ενημέρωση: 10 Δεκ. 2021, 19:55
Τίτλος:
A boy called Christmas
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
9571
Feelgood
8266
Odeon
7830
Tanweer
2832