Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Μια ομάδα ορφανών υπό τις οδηγίες του 'πατέρα' εκτελούν ειδικές αποστολές μέχρι που ο ίδιος δολοφονείται. Η κόρη του θα προσπαθήσει να βρεί την άκρη και να ενώσει τη διαλυμένη ομάδα.

Γνώμη: Οτι η Ινδονησία έχει ανέβει στον τομέα της δράσης και του τρόμου είναι γνωστό εδώ και καιρό γι αυτούς που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα.

Πολύς κόσμος έχει βαρεθεί τις άνοστες παραγγελιές του Hollywood γυρίζοντας είτε προς Ευρώπη μεριά (Ιταλία,Ισπανία), είτε προς Ανατολή (Χονγκ Κονγκ,Κορέα,Ινδονησία) που βρίσκει και φρέσκους δημιουργούς αλλά και χωρίς τα χειρόφρενα του politically correct σινεμά, ή του μοναδικού στόχου να κοπούν εισιτήρια κατακρεουργώντας το όραμα του δημιουργού στη χειρότερη, έχοντας τον σαν γλάστρα στη χειρότερη.

Ο Timo Tjahjanto δεν είναι ένας απ αυτούς.

Όποιος τον έχει παρατηρήσει στα segment των νοσηρών V/H/S ή ABC of Death αλλα και των εκρηκτικών περιπετειών Headshot & Τhe Night comes for Us θα έχει καταλάβει οτι πρόκειται για μια περίπτωση πληθωρικού και ημίτρελου σκηνοθέτη.

Προσωπικά θα τον ακολουθώ σε ότι του κατέβει στο κεφάλι, έστω και αν με το Big four μας τα χάλασε κάπως.

Τα πρωτότυπα σενάρια ποτέ δεν ήταν το φόρτε του (άρα το ίδιο και εδώ) στήνοντας μια A-team με παράφρονες.

Το νεύρο που σκηνοθετεί δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο καθώς το πόδι βρίσκεται στο γκάζι ακατάπαυστα, όμως αποφάσισε να πειραματιστεί με τη κωμωδία.

Δυστυχώς η ταινία είναι γεμάτη απο ULTRA cringe στιγμές που δε σ αφήνουν να ευχαριστηθείς το απόλυτο μακελειό που γεμίζει το υπόλοιπο της. Η μίξη δεν πετυχαίνει μιας και κάτι μούτες, κάτι θεατρικά, παντομίμες, άναρθρες κραυγές θα πρόσφεραν διασκεδαστικές στιγμές σε πιτσιρικαρία το πολύ μέχρι 12,13 ετών.

Γιατί ρε Timo;

Το φίλμ αν βασιζόταν εξ ολοκλήρου σε σκοτεινά μονοπάτια όπως ακριβώς έχει πράξει και στα προηγούμενα του, με μια αφόρητη μελαγχολία στα διαλλείματα απο τους σκοτωμούς θα μιλούσαμε για το νέο Big Four hit του Νetflix.

Ετσι και εδώ ο τύπος κάνει παπάδες απο τα πιστολίδια που μοιάζουν κανονιές, τις εκρηκτικές μάχες σώμα με σώμα όπου οι stuntmen (μη πώ και οι ίδιοι οι ηθοποιοί) καταλήγουν σε κάποιο κοντινό κέντρο υγείας με σπασμένα κόκκαλα, μέχρι τον ρυθμό και την καθαρή κινηματογράφηση (πράγμα πολύ βασικό) στο action κομμάτι.

Σαφείς επιρροές απο John Woo αλλα με προσωπική σφραγίδα.

Όμως, όταν ενώ έχει ισοπεδωθεί το σύμπαν, με αντιήρωες χωρίς παρόν παρελθόν και μέλλον, ξαφνικά εμφανίζεται το muppet show. Κάπου εκεί γκρεμίζεται όλο το οικοδόμημα καθώς η αποτυχία στη κωμικη περιπέτεια έκανε μεγαλύτερο κρότο απο τις σφαίρες που γεμίζουν το cast.

Πρώτη δημοσίευση: 23 Ιαν. 2023, 20:51
Ενημέρωση: 23 Ιαν. 2023, 20:52
Τίτλος:
The big four
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
141
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos