Σύνοψη: Η Μπέκι έχει πρόσφατα χάσει την μητέρα της και ο πατέρας της ετοιμάζεται να παντρευτεί την Κέιλα και να υποδεχτεί και τον μικρό της γιο στην οικογένεια. Η εκδρομή τους στο εξοχικό της οικογένειας θα ταραχθεί όταν μία ομάδα καταδίκων εισβάλλει για να ανακτήσει κάτι πολύτιμο.

Άποψη: Εάν νομίζατε ότι το “Becky” είναι μία ταινία για μία έφηβη που προσπαθεί να ξεπεράσει τον χαμό της μητέρας της και να συμφιλιωθεί με τον πατέρα της, γιατί εκ πρώτης όψεως αυτό είναι, τότε μάλλον η τρίτη κινηματογραφική δουλειά του διδύμου Τζόναθαν Μίλοτ και Κάρι Μέρνιον (“Bushwick”, “Cooties”)  χρειάζεται μία δεύτερη εκτίμηση. Μία οργισμένη 13χρονη μπορεί να μην είναι αυτό που περίμεναν τέσσερις Νέο-Ναζί που εισβάλλουν σε ένα σπίτι και θεωρητικά σαφώς δεν θα αποτελούσε κανέναν κίνδυνο, έλα όμως που αυτό που τους περιμένει είναι απλά μία πιο βάναυση εκδοχή του “Home Alone”.

Όταν η πρωταγωνίστριά μας βρίσκεται εκτός σπιτιού μετά από καυγά με τον πατέρα της, αυτομάτως γίνεται ο μοναδικός άνθρωπος που έχει μία ευκαιρία ώστε να λήξει σύντομα και αναίμακτα ο βασανισμός των υπόλοιπων μελών. Οι συνθήκες δεν συμβάλλουν σε μία κλήση βοήθειας αλλά τροφοδοτούν την Μπέκι με πολλές DIY εναλλακτικές για να σώσει την οικογένεια αλλά και να εκτονώσει τον θυμό της βεβαίως.

 Ναι μεν ο αντικειμενικός στόχος είναι να βγάλει «εκτός» τους κακούς αλλά η μάχη πλέον δεν γίνεται σε επίπεδο τραυματισμού και αστειότητας αλλά σε επίπεδο απόλυτου ξεκοιλιάσματος. Το splatter φαίνεται ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξεσπάσει η Μπέκι την οποία υποδύεται αρκετά καλά η 15χρονη Λούλου Ουίλσον -αν και ο ύπουλα creepy χαρακτήρας της στο “Sharp Objects” της ταίριαζε καλύτερα.

Σε ανάλογη αντίθεση χαρακτήρα βρίσκεται και ο Κέβιν Τζέιμς ο οποίος μετά τους κωμικούς του ρόλους δοκιμάζεται σαν Ναζί κατάδικος, ιδεολογικά συνειδητοποιημένος και απάνθρωπος όμως εκτός από τις κάθετες εντολές που δίνει με σοβαρό ύφος αυτήν την φορά, δεν πείθει για έναν άνθρωπο πραγματικά αδίστακτο. Συνεπώς, η μία πλευρά του “Becky” που στόχευε στον τρόμο του ‘catch me if you can’ και εξαρτώταν καθαρά από τους πρωταγωνιστές, απέτυχε καθώς η σχεδόν καρικατούρα του εξτρεμιστή δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος.

Παρόλα αυτά, η ταινία δεν παύει να έχει τις στιγμές της και να σε ωθεί να παθιαστείς με την μανία της πρωταγωνίστριας, ανεξάρτητα από το χαλαρό σενάριο που αφήνει κενά πολλά σημεία της αφήγησης. Γιατί όπως υπογραμμίζει και ο τίτλος, όλη η ταινία είναι η πρωταγωνίστρια και εδώ η Μπέκι είναι λίγο παραπάνω τσαμπουκαλού.

Πρώτη δημοσίευση: 17 Οκτ. 2020, 14:25
Ενημέρωση: 17 Οκτ. 2020, 14:25
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Becky
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38156
Spentzos
8900
Spentzos
8809
Summer
2854
BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos