Θα το βρείτε: Netflix

Ένας time-traveller σε μια αποστολή για να σώσει τον κόσμο, ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και συναντάει τον νεότερο του εαυτό σε αυτή την πολύ γλυκιά κωμωδία δράσης.

Ο 12χρονος Adam δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της ζωής του. Στο σχολείο ταλαιπωρείτε από τον σαφώς πιο μεγαλόσωμο bully της τάξης του, και η χαριτωμένη αυθάδεια του φαίνεται να τον βάζει πάντα σε μπελάδες. Στο σπίτι όμως τα πράγματα είναι αρκετά πιο σοβαρά, αφού αυτός και η μητέρα του προσπαθούν να επανέλθουν και να συνεχίσουν τη ζωή τους μετά από τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα του.

Μια μέρα, και ενώ η μητέρα του λείπει στη δουλειά, βρίσκει στο σπίτι του έναν τραυματισμένο στρατιώτη, με τον οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν λίγα παραπάνω κοινά στοιχεία από το φυσιολογικό. Ο μικρός Adam λοιπόν, καλείται να βοηθήσει τον μεγαλύτερο του εαυτό που μόλις προσγειώθηκε από το έτος 2050, σε μια αποστολή με σκοπό την σωτηρία του μέλλοντος.

Ο Ryan Reynolds υποδύεται για ακόμα μια φορά τον… Ryan Reynolds, και το κάνει όπως πάντα τόσο καλά, με τόση σπιρτάδα, και με το ανεξάντλητα εύστροφο χιούμορ που τον χαρακτηρίζει, που δεν μπορούμε παρά να περάσουμε καλά βλέποντας το The Adam Project.

Μέσα από το αρκετά επιφανειακό premise μιας κωμωδία επιστημονικής φαντασίας, βλέπουμε και κάποια πιο συναισθηματικά κομμάτια, όπως την επιρροή που έχει σε ένα παιδί το να χάσει πρόωρα τον πατέρα του. Από το πρόσφατα ανοιχτό τραύμα που έχει ο 12χρονος Adam και όλες τις όμορφες αναμνήσεις του πατέρα του, μεταφερόμαστε στην πικρία του 40χρονου εαυτού του, με αυτές τις μικρές όμορφες στιγμές να έχουν χαθεί στην μετάφραση.

Στους ρόλους των γονιών του Adam βρίσκουμε την Jennifer Garner και τον Mark Ruffalo, ενώ την γυναίκα του Ryan Reynolds υποδύεται η Zoe Saldana.

Είναι μια πολύ ευχάριστη κωμωδία δράσης για όλη την οικογένεια, αλλά όπως θα περίμενε κανείς έχει μια πολύ προβλέψιμη πλοκή. Αγαπάμε όμως να βλέπουμε Ryan Reynolds, του οποίου η αστείρευτη ενέργεια μαζί με όλο το υπόλοιπο πολύ αγαπημένο cast, κάνουν το The Adam Project μία πολύ ζεστή επιλογή για ταινία.

Είναι η δεύτερη συνεργασία του Shawn Levy με τον Reynolds μετά το εξίσου διασκεδαστικό Free Guy, σε μια συνταγή η οποία αποδείχθηκε ότι πετυχαίνει αυτό που θέλει. Από τις επιλογές άλλωστε που προσφέρει το Netflix είναι παραπάνω από αξιοπρεπής, και λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν ότι μιλάμε για ταινία ενός streaming service, πρόκειται για μία αρκετά προσεγμένη παραγωγή.

Πρώτη δημοσίευση: 19 Μαρτίου 2022, 20:18
Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2022, 20:18
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The Adam Project
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
106
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos