Σύνοψη: Ο Νόα βλέπει αποκαρδιωμένος την Έιβερι, το κορίτσι των ονείρων του επί τρία συνεχόμενα χρόνια, να παντρεύεται έναν άλλον άντρα. Είναι έτοιμος να αποδεχθεί το γεγονός ότι θα την χάσει ολοκληρωτικά ώσπου του δίνεται μια απροσδόκητη ευκαιρία να ταξιδέψει στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα, στη νύχτα που γνωρίστηκαν. Τώρα, ο Νόα έχει την δυνατότητα να διορθώσει όλα τα λάθη του παρελθόντος και να την διεκδικήσει με τον καλύτερο τρόπο.

Άποψη: Η πρόσφατη ρομαντική κωμωδία του Netflix, με γνωστό αλλά όχι ιδιαίτερα ταλαντούχο καστ, βασίζεται στην αέναη απορία των ερωτευμένων «τι θα γινόταν αν έκανα κάτι διαφορετικά;» ή στον διακαή πόθο «να γυρνούσα τον χρόνο πίσω». Στον ήρωα του Άνταμ Ντιβάιν (Pitch Perfect, Modern Family) εκπληρώνονται ταυτόχρονα και οι δύο ευχές για να μπορέσει να μπει στην καρδιά της αγαπημένης του. Όσα σχέδια και να κάνει όμως για… βίον ανθόσπαρτον αυτά πέφτουν στο κενό, όπως περίπου και όλη η κωμική προσπάθεια της ταινίας.

Το σενάριο μιμείται την Ημέρα της Μαρμότας, επαναλαμβάνοντας την ημέρα της γνωριμίας αλλά οι ιστορίες που προκύπτουν, αφού ο Νόα δοκιμάζει διαφορετικές τακτικές, είναι τουλάχιστον ανιαρές με μηδενικό ίχνος πρωτοτυπίας. Τα κλισέ του είδους και οι στημένοι χαρακτήρες δείχνουν μια υπέρμετρη προσπάθεια από την μεριά του σεναρίου, και του Τζον Ουίτινγκτον (The LEGO Batman Movie), για να στήσουν μια πραγματικότητα, η οποία εν τέλει φαίνεται περισσότερο αμήχανη παρά δεμένη. Το friendzone, δια χειρός Αλεξάντρας Νταντάριο, θλίβει τον πρωταγωνιστή και τον αναγκάζει να αλλάξει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα του για να γίνει αρεστός, αναλώνοντας πολλή ώρα άσκοπων επιδιώξεων μέχρι την γλυκανάλατη συνειδητοποίηση περί μοίρας και αδελφής ψυχής.

Σε όλη αυτήν την διάρκεια μέτριου ενδιαφέροντος καταλαβαίνουμε ότι ο επιφανειακός του χαρακτήρας είναι δεδομένος και δεν τον αποποιείται. Παρόλα αυτά, το When We First Met ανταποκρίνεται ακριβώς στις ελάχιστες προσδοκίες που έθεσε και απογοητεύει στον βαθμό που περιμέναμε, χωρίς να επιφυλάσσει καμία έκπληξη.

Πρώτη δημοσίευση: 26 Φεβ. 2018, 18:14
Ενημέρωση: 26 Φεβ. 2018, 18:18
Συντάκτης: 
Τίτλος:
When we first met (When we first met)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos