Στη νέα κάτω του μετρίου, ταινία του Adam Sandler και του Chris Rock, “The Week Of,” παρακολουθούμε την τρελή εβδομάδα που εκτυλίσσεται στο σπίτι του Kenny Lustig (Adam Sandler) που βρίσκεται στο Νιού Τζέρσεϊ. Ο λόγος είναι πολύ απλός: η κόρη του Sarah, παντρεύεται τον Tyler, τέκνο ενός αισχρά πλούσιου καρδιοχειρούργου, του Kirby Cordice (Chris Rock). Ο Kenny επιμένει να πληρώσει ο ίδιος τα έξοδα για το γάμο της κόρης του, αλλά επειδή προέρχεται από ένα κατώτερο στρώμα οικονομικής τάξης, προσπαθεί να ξοδέψει όσα μπορεί αλλά ταυτόχρονα να προσφέρει στην κόρη του μία αξέχαστη ημέρα. Από την άλλη, ο Kirby φανερά σνομπάρει την κατάσταση του Kenny (ο οποίος κάνει ό,τι μπορεί για να εντυπωσιάσει τον πλούσιο γιατρό), και υπάρχουν αρκετές φορές που η αντίθεση των δυό τους γίνεται ξεκάθαρη: ο Kenny είναι ο γλυκός πατέρας που έδωσε όλη του τη ζωή για τα παιδιά του, ενώ ο Kirby ήταν πάντα απών. Η ταινία επικεντρώνεται στην εβδομάδα πρίν τον γάμο, στην οποία εμφανίζονται θείοι χωρίς πόδια, κουτσομπόλες θείες, τα πεθερικά, τα ξαδέρφια, και ο ανιψιός με τάσεις αυτοκτονίας. Όλοι αυτοί διαμένουν στο μικρό σπίτι του Kenny Lustig, ο οποίος υπομένει τις απαιτήσεις τους, χωρίς να τον πίανει παροξυσμός. Η ταινία κάλλιστα θα μπορούσε να μετονομαστεί σε “Adam Sandler’s Big Fat Jewish-African American Wedding.”

Τώρα που δώσαμε και τον τίτλο που αρμόζει στην ταινία, να αναφέρουμε πως ο Adam Sandler έχει το εξής ταλέντο: να διχάζει το κοινό. Σε αμέτρητες ταινίες υποδύεται μία κωμική καρικατούρα, ταινίες που συνήθως δεν βρίσκουν απήχηση και κερδίζουν αρνητικές κριτικές (βλέπε Jack and Jill, Zohan, That’s My Boy και άλλες) αλλά υπάρχουν και άλλες ταινίες στις οποίες ο Sandler αποδυκνύει το ταλέντο του (βλέπε The Meyerowitz Stories του Noah Baumbach αλλά και το Punch-Drunk Love του Paul Thomas Anderson). Ο ρόλος του στο The Week Of συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ταινίες της πρώτης κατηγορίας και αυτό γιατί ο χαρακτήρας του δεν έχει τίποτα ενδιαφέρον. Έχουμε κουραστεί πια να βλέπουμε τον Sandler να θεωρεί αστείο το να μην έχεις πόδια, ξεκαρδιστικό το να πάσχεις από ψυχολογικές βλάβες αλλά και υστερικά αστείο το να είσαι Αφροαμερικανός.

Αναφορικά με τον Chris Rock, για τον οποίο τρέφουμε αγνά και βαθιά συναισθήματα λόγω των κωμικών ικανοτήτων του, δεν μπορούμε να πούμε κάτι καλύτερο. Όσες ατάκες και αν παρέδωσε στην ταινία, δεν ακούγονται αστείες και ούτε εμβαθύνουν τον χαρακτήρα του ή την πλοκή τής ταινίας. Η Rachel Dratch (γνωστή από το SNL), που υποδύεται την γυναίκα του Kenny, Debbie, ήταν μια ευχάριστη προσθήκη στο κάστ, αν και δεν εμφανίστηκε αρκετά. Ακόμα και ο Steve Buscemi (που είχαμε ευχαριστηθεί στο Fargo, Ghost World, και Death of Stalin), φαίνεται να έχει μπεί σε λειτουργία αυτόματου πιλότου, όπως όλο το υπόλοιπο κάστ. Βέβαια, μπορεί κανείς να ρωτήσει τι διαφορετικό θα μπορούσαμε να περιμένουμε από την πένα του Robert Smigel (είχε γράψει και το σενάριο του Zohan) και του Adam Sandler;

Δημοσίευση: 2 Μαΐου 2018, 14:18
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
The week of (The week of)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Hillbilly Elegy

Hillbilly Elegy

Το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Τζ. Ντ. Βανς, ενός άντρα με καταγωγή από τα Απαλάχια,...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870