Πλοκή: Δυο έφηβες επικαλούνται την ειδικότητα των επαγγελματιών δολοφόνων , με παραδειγματικές επιτυχίες στον κόσμο του εγκλήματος. Με ένα παιδικό όνειρο αποφασίζουν να φέρουν εις πέρας μια υπόθεση η οποία φαντάζει τόσο εύκολη , αγνοώντας πως οι ζωές τους εκθέτονται στον κίνδυνο ενώ θα κληθούν να διαπράξουν απανωτούς φόνους. Ένας μοναχικός άνδρας ο όποιος ζητά την ευθανασία του είναι ότι απρόοπτο θα μπορούσε να τους τύχει.

Άποψη: «Τελικά ποιος σκοτώνει και ποιος πεθαίνει;». Δυο εκτελεστές και ένας απεγνωσμένος  δίχως αγάπη να τον περιτριγυρίζει  καθώς του  γύρισαν την πλάτη με μια τελευταία αναμονή: Την ευθανασία από δυο πληρωμένες δολοφόνους . Ίσως να αγγίζει τα όρια της φαντασίας ενώ σε κάποια στιγμιότυπα φαίνεται να τα ξεπερνά . Με μια αναδρομή  στο 1908 ο τίτλος της ταινίας εικάζεται  να εμπνεύστηκε  από τις δίδυμες Ντέιζι και Βάιολετ (οι δυο αδελφές γεννηθήκαν με ενωμένα τα άκρα τους και πάλεψαν πολλά χρόνια ώστε να επιβιώσουν και οι δυο). Ενωμένες σαν μια γροθιά , συναισθήματα πάνω από το καθήκον, ενώ μοιάζει με μια ταινία η οποία χαράζει μια γραμμή μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου

Αν παρατηρήσουμε την πλοκή φαίνεται πως κάποια συμπληρωματικά κομμάτια εξέλειπαν όπως για παράδειγμα κάποια παραπάνω στοιχειά για τις πρωταγωνίστριες . Μιλάμε όμως για συναισθηματικά φορτισμένα  πλάνα,  τόσο στοχευμένα  στην συνείδηση, στην λύπηση και στην ανθρωπιά δυο μικρών κοριτσιών που μοιάζει κάπως ασύλληπτο να στρατολογούνται για φόνους. Η μουσική, ο έντονος κεντρικός ρόλος με τον Τζέιμς Γκαντολφίνι είναι  μια «προκλητική» ερμηνεία με  καταστάσεις που λυγίζουν τον άνθρωπο όπως η μοναξιά , η απελπισία και μια αρρώστια που σε καταρρακώνει. Δράση  η αλήθεια είναι πως δεν είδαμε, δεν αισθανθήκαμε καμία μάχη, παρά μόνο δυο νεαρές οι οποίες έμοιαζαν μπερδεμένες στο αν θα εκτελέσουν έναν ανθρωπάκο  που τους το ζητά ή αν θα τον λυπηθούν. Eνώ περιμέναμε το απρόοπτο, όλα κύλησαν ομαλά. Ίσως το τέλος να αποδίδεται σε ένα βαθύτερο αίνιγμα, αλλά ναι, σίγουρα ήταν μια αινιγματική ταινία και κάπως αλλόκοτη όσον αφορά τις δολοφονίες. Είχε όμως κάτι παράξενα γοητευτικό.  «Κάποιες φόρες το να σκοτώνεις δεν σε κάνει απαραίτητα δολοφόνο» .

Άντζελα Υζεϊράι

Δημοσίευση: 10 Οκτ. 2017, 17:53
Τίτλος:
Violet & Daisy (Violet & Daisy)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
88
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"Glow" season 3: Dream big!

Σύνοψη: Οι υπέροχες κυρίες της πάλης, a.k.a. the Gorgeous Ladies of Wrestling μετακομίζουν στο...
19 ώρες

"Rambo V: Last Blood": Ώρα για το τρέιλερ

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε βρέθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών που ολοκληρώθηκε πριν λίγα 24ωρα για να...
19 ώρες

Η "Λεωφόρος Πατησίων" υποψήφια για Ευρωπαϊκό "Όσκαρ"

Η "Λεωφόρος Πατησίων" του Θανάση Νεοφώτιστου συνεχίζει να κάνει εντύπωση και να αποσπά θετικά...
20 ώρες