The Vanishing of Sidney Hall

The Vanishing of Sidney Hall  - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο χαρισματικός έφηβος Σίντνευ βλέπει το χειρόγραφό του να γίνεται μεγάλη εκδοτική επιτυχία όμως κάποια τραύματα από το παρελθόν δεν τον αφήνουν να χαρεί τους καρπούς της δόξας του. Μη μπορώντας να αντέξει πλέον την ζωή του εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνος.

Άποψη: Η βασανισμένη ψυχή του outsider και περιθωριοποιημένου Τσάρλι που γνωρίσαμε στο γλυκύτατο “The Perks of Being a Wallflower” φαίνεται να ακολουθεί κατά πόδας τον ηθοποιό Λόγκαν Λέρμαν και σε αυτήν την ερμηνεία, που φέρει μεν εις πέρας αλλά την ακυρώνει ανεπιστρεπτί το συνοδευόμενο σενάριο. Ο σκηνοθέτης Σον Κρίστενσεν βαδίζει στα ανθρώπινα μονοπάτια εξιλέωσης και απομόνωσης δια μέσου του κεντρικού χαρακτήρα Σίντνευ, που προσπαθεί να λυτρωθεί από τις κακές επιλογές του αλλά και πράξεις του που τον έφεραν στην τρέχουσα καταθλιπτική κατάσταση, όμως το προσωπικό στοιχείο, αυτό που θα συνέδεε κάθε θεατή με τον ψυχικά ταλαιπωρημένο πρωταγωνιστή, λείπει από αυτό το δήθεν ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης.

Η μη γραμμική αφήγηση σίγουρα παίζει ρόλο στην τρικυμία που συμβαίνει στην ταινία και στο σενάριο του σκηνοθέτη και του Τζέισον Ντόλαν καθώς τα flashbacks αποπροσανατολίζουν και δεν αφήνουν χώρο να ξεδιπλωθεί η υποτιθέμενη ιδιοφυία του Σίντνευ που παραδόξως τον φέρνει αντιμέτωπο με καταστάσεις καταστροφικές αλλά πλήρως προβλέψιμες για ένα μυαλό του επιπέδου του.

Στο πλευρό του Λέρμαν, η Ελ Φάνινγκ ενσαρκώνει ηρωίδα από indie παραγωγή, ανάλαφρη και ιδιαίτερη, σε ωραία αντίστιξη με τον πρωταγωνιστή όμως καταδικασμένη να έχει υπόσταση αποκλειστικά για να ενισχύει την απόγνωση του Σίντνευ χωρίς να δίνεται σημασία στον χαρακτήρα της. Όπως κάνουν άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία στο “The Vanishing of Sidney Hall”. Βρίσκονται εκεί για να υπηρετούν τον πρωταγωνιστή αντί να τον πλαισιώνουν και να τον εξελίσσουν.

Ο ευάλωτος χαρακτήρας, του Σίντνευ και του φιλμ, αρχικά παραπλανούν για ένα δράμα καλής ποιότητας, που κρύβει μία πικρή οδύνη των εφηβικών χρόνων, αλλά η επιφάνεια καλύπτει ερμητικά αυτό που αποκαλύπτεται ως μία ιστορία γνωστή από τις πολλές εκδοχές της που έχουμε ήδη δει (και απολαύσει καλύτερα) και συνεπώς ανίκανη να τραβήξει την προσοχή μας.

Πρώτη δημοσίευση: 30 Νοε. 2018, 20:38
Ενημέρωση: 30 Νοε. 2018, 20:38
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The Vanishing of Sidney Hall (The Vanishing of Sidney Hall )
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
119

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos