Σύνοψη: O κορυφαίος εκτελεστής του κόσμου, Ντάνκαν Βίζλα, έχει αποφασίσει να αποσυρθεί, όμως το πρώην αφεντικό του για να γλυτώσει την υπέρογκη αποζημίωση, στέλνει μια ομάδα νεαρών δολοφόνων να το σκοτώσουν, μία ημέρα πριν κλείσει τα 50 και βγει επίσημα στην σύνταξη.

Άποψη: Ο βιντεοκλιπάς Γιόνας Άκερλουντ ξαναχτυπά, με ένα φιλμ με ξεκάθαρο αποτυπωμα της τεχνικής του και του φιλμικού σύμπαντος που εξυπηρετεί («Horsemen», «Small appartments», «Spun»), εκτός από τα μουσικά video clips διάσημων καλλιτεχνών για τα οποία είναι ξακουστός. Εκκεντρικό στιλιζάρισμα, ίσως υπερβολικά pop, αλλά χορταστικά βίαιο ταινιάκι εκδίκησης, με ορισμένες διασκεδαστικές σκηνές και έναν Μαντς Μίκελσεν στιβαρό όπως πάντα και εδώ απολαυστικά σαρκαστικό. 

Σου το ξεκαθαρίζει από τις πρώτες σκηνές ότι δεν πρέπει να μπλέξεις μαζί του και μάλιστα σκοτώνει με τρομερή άνεση και cool στυλ, ενώ η κομικίστικη ματιά στην βία είναι ξεκάθαρη και σε αρκετά σημεία λειτουργεί και αρκετά πετυχημένα. Κάπου εδώ τελειώνουν και τα θετικά του εγχειρήματος, καθώς τα κλισέ και τα στερεότυπα ανάλογου είδους ταινιών ζουν και βασιλεύουν, οι κακοί αποδεικνύονται γατάκια με υπόσταση καρικατούρας (απολαυστική η σκηνή που τα βάζει με όλους και θυμίζει το one man show του κορεάτικου Oldboy) και οι όποιοες "ανατροπές" προκαλούν μάλλον χασμουρητά. 

Όπως προαναφέραμε όμως, ο Μαντς Μίκελσεν είναι κάτι παραπάνω από επαρκής στον ρόλο του λιγομίλητου μεθοδικού μακελάρη που έχει και ευαισθησίες πλέον και είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο περνάει η ώρα σε αυτό το επιδεικτικό λουτρό αίματος που θα ξεχάσεις λεπτά αφότου γίνεις κοινωνός στην ένοχη απόλαυσή του.

Πρώτη δημοσίευση: 27 Ιαν. 2019, 05:51
Ενημέρωση: 27 Ιαν. 2019, 05:51
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Polar (Polar)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
118
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Boston strangler

Boston strangler

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το “Boston Strangler” αφηγείται την ιστορία της αποκάλυψης της...
27 λεπτά

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
29085
Tanweer
19816
Tanweer
12865
Tulip
6284