The mountain between us

The mountain between us

Σύνοψη: Μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στο οποίο επιβαίνουν, δύο ξένοι καλούνται να συνεργαστούν προκειμένου να επιβιώσουν και ανακαλύπτουν πως ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουν είναι να διασχίσουν ένα απομονωμένο και χιονισμένο βουνό.

Άποψη: Το The Mountain Between Us αν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μια ταινία επιβίωσης είναι στον πυρήνα της ένα ρομαντικό δράμα και ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο της πρόβλημα. Το σενάριο, γραμμένο από τους J. Mills Goodloe και Chris Weitz, εστιάζει περισσότερο στα αισθήματα που γεννιούνται ανάμεσα στην Alex και τον Ben και η δυσμενής κατάσταση στην οποία βρίσκονται λειτουργεί κυρίως σαν αφορμή για την εξέλιξη της σχέσης μεταξύ τους. Οι χαρακτήρες παρουσιάζονται απλοϊκά και χωρίς βάθος, η ριψοκίνδυνη και κινούμενη με γνώμονα μόνο το συναίσθημα η Alex είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη από τον μετριοπαθή Ben χωρίς όμως κανένας από τους δύο να αποκτά στην ουσία άλλα χαρακτηριστικά, ενώ η πλοκή είναι γεμάτη σεναριακές ευκολίες.

Ακόμα και η σκηνοθεσία, που την υπογράφει ο Ισραηλινός Hany Abu-Assad (στην πρώτη αγγλόφωνη ταινία του μετά τα Omar & Paradise Now), κινείται περισσότερο σε ύφος δράματος παρά περιπέτειας. Ο Abu-Assad εκμεταλλεύεται το χιονισμένο τοπίο και επαναπαύεται στην λυρική ατμόσφαιρα που αυτό είναι ικανό να προσφέρει, χρησιμοποιώντας συχνά εντυπωσιακές λήψεις των χιονισμένων βουνών για να υπενθυμίσει στο θεατή τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται οι  πρωταγωνιστές καθώς συχνά αυτό παραγκωνίζεται. Ο ρυθμός της ταινίας παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της αργός και οι κίνδυνοι που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ήρωες σπανίως δημιουργούν αγωνία στο κοινό για το αν θα τα καταφέρουν να τους ξεπεράσουν ή όχι, με αποτέλεσμα κάθε αίσθηση δράσης και suspense να χάνεται από την ταινία.

Η χημεία μεταξύ των Elba και Winslet είναι πρακτικά ανύπαρκτη και η απειρία του πρώτου σε ρομαντικούς ρόλους προδίδεται σχεδόν σε κάθε σκηνή. Το γεγονός πως το σενάριο δεν επιτρέπει στους δύο ηθοποιούς να αναπτύξουν τους χαρακτήρες τους σε καμιά άλλη πτυχή παρά μόνο μέσω της έλξης που δημιουργείται μεταξύ τους σίγουρα δεν βοηθά στο να καταφέρουν να δώσουν μια πειστική ερμηνεία. Έτσι παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των δύο πρωταγωνιστών, ιδιαίτερα εκ μέρους της Winslet, το αποτέλεσμα παραμένει εξαιρετικά μέτριο.

Το The Mountain Between Us είναι μια ταινία που έθεσε πολύ υψηλά στάνταρ για τον εαυτό της, με τον παραγωγό Peter Chernin να δηλώνει πως οραματίζεται ένα ρομάντζο αντάξιο του Out of Africa, και δυστυχώς απογοητεύει.  

Mυρτώ Νίκα

Δημοσίευση: 8 Ιαν. 2018, 18:27
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
The mountain between us (The mountain between us)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Uncle Frank

Uncle Frank

Σύνοψη: Για την οικογένεια της Μπεθ, ο θείος Φρανκ ήταν πάντα διαφορετικός. Όταν η...
2 ώρες
Mank

Mank

Μαγική ανασύσταση μιας αξέχαστης κινηματογραφικής εποχής με ένα κομψοτέχνημα βγαλμένο από τα υγρά όνειρα...
3 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870