Σύνοψη: Η Λούσι Κόλα (Νάταλι Πόρτμαν) επιστρέφει στη Γη μετά από την πρώτη της αποστολή ως αστροναύτης της NASA. Αποφασισμένη να γυρίσει στο διάστημα όσο πιο σύντομα γίνεται, η συμπεριφορά της σταδιακά γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτη και η επαφή της με την πραγματικότητα κλονίζεται από μια σειρά γεγονότων.

Άποψη: Η Νάταλι Πόρτμαν, αρχής γενομένης από την βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνείας της στον «Μαύρο Κύκνο» του Ντάρεν Αρονόφσκι, φαίνεται να έλκεται από ρόλους γυναικών που βρίσκονται σε κρίσιμη ψυχολογική κατάσταση. Είτε μιλάμε για την διασημότερη Πρώτη Κυρία όλων των εποχών («Jackie») είτε για μια εικονική ποπ σταρ σε υπαρξιακό τέλμα («Vox Lux»), η Πόρτμαν τα δίνει πάντα όλα και όταν η ερμηνεία της καθοδηγείται από έμπειρους και οραματιστές σκηνοθέτες, όπως ο Αρονόφσκι ή ο Πάμπλο Λαρέν του «Jackie», τότε το συνολικό αποτέλεσμα είναι αξιομνημόνευτο.

Δυστυχώς, όπως και στο τελείως διαφορετικού ύφους «Vox Lux», έτσι και στο «Lucy in the Sky», οι προσπάθειά της πέφτει σχεδόν στο κενό, κι αυτό γιατί ο Νόα Χόλεϊ, δημιουργός του απολαυστικού τηλεοπτικού «Fargo», φαίνεται να μην ξέρει τι ακριβώς θέλει να πει στην πρώτη μεγάλου μήκους απόπειρά του.

Παρότι είχε στη διάθεσή του τη ζουμερή πραγματική ιστορία της Λίσα Νόβακ, πρώην αστροναύτη της NASA που έχασε τη θέση της όταν αποπειράθηκε να απαγάγει τη νέα σύντροφο του πρώην εραστή της, το σενάριό του είναι παραγεμισμένο με κλισέ και κάθε πρόθεσή του να φιλοσοφήσει γύρω από τη θέση του ανθρώπου στο αχανές σύμπαν χάνεται μέσα σε ένα υπέροχα στυλιζαρισμένο, αλλά τελικά επιφανειακό σύμπαν το οποίο έχει δημιουργήσει.

Και παρότι ο θεατής μπορεί να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους ο χαρακτήρας της Πόρτμαν οδηγείται στις ολέθριες αποφάσεις του, δεν καταλήγει να συμπάσχει μαζί της, καθώς στο δεύτερο μέρος της ταινίας ο ρυθμός αλλάζει απότομα και από υπαρξιακή σπουδή, ο Χόλεϊ ξαφνικά το γυρνάει σε «Ολέθρια Σχέση» και κάπου εκεί πιάνεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται πόση ώρα απομένει μέχρι να πέσουν οι τίτλοι τέλους.

Κι είναι κρίμα, καθώς με το «Lucy in the Sky», έχοντας ένα δυνατό καστ, στο οποίο παρελαύνουν οι Τζον Χαμ («Mad Men»), Νταν Στίβενς («Legion») και Έλεν Μπέρνστιν («Requiem for a Dream») και μια larger-than-life ιστορία σαν υλικό, ο Χόλεϊ θα μπορούσε να έχει παραδώσει ένα ντεμπούτο φιλμ με το οποίο θα έκανε μια θριαμβευτική μετάβαση από τη μικρή στη μεγάλη οθόνη. Όλα τα υλικά είναι εκεί, αλλά για κάποιο λόγο η συνταγή δεν πέτυχε!

Πρώτη δημοσίευση: 29 Δεκ. 2019, 03:51
Ενημέρωση: 29 Δεκ. 2019, 03:51
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Lucy in the sky
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
124

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos