Σύνοψη: Σε αυτή την ανθολογία από coming-of-age ιστορίες, παρακολουθούμε ένα γκρούπ απόφοιτων λυκείου στον δρόμο προς την ενηλικίωση, με άλλους να κυνηγούν το όνειρό τους, άλλους να έρχονται σε ρήξη με τις οικογένειές τους, άλλους να προσπαθούν να αποφασίσουν το μέλλον τους, και άλλους απλώς να προσπαθούν να χάσουν την παρθενιά τους.

Άποψη: Το “The Last Summer” είναι άλλη μια rom-com του Netflix, η οποία αιχαμλωτίζει απόλυτα το αίσθημα του καλοκαιριού, με πρωταγωνιστές τους KJ Apa (“Riverdale”) και Maia Mitchell (“Good Trouble”, “The Fosters”). Ο William Bindley που σκηνοθέτησε την ταινία, μας προσφέρει ορισμένα εξαιρετικά πλάνα από το καλοκαιρινό Σικάγο, τα οποία θυμίζουν ονειρικά καλοκαιρινές φωτογραφίες στο Instagram, ενώ το σενάριο, το οποίο έγραψε ο ίδιος μαζί με τον αδερφό του, Scott, προσπαθεί, ενίοτε ανεπιτυχώς, να επαναφέρει το είδος του καλοκαιρίνου rom-com στη σύγχρονη εποχή. Η αύρα της ταινίας μας θυμίζει τα “Can’t Hardly Wait”, “Dazed and Confused” και “Superbad”, αλλά τελικά το “The Last Summer” αποτυχαίνει ως ένα μοντέρνο εγχείρημα αναπάραστασης των νέων του 2019.

Ο Griffin (Apa) σκέφτεται πως είναι η τελευταία του ευκαιρία για να κερδίσει την καρδιά της Phoebe (Mitchell). Η κοινή τους αγάπη για την καλλιτεχνική δημιουργία είναι αυτό που τους φέρνει πιο κοντά, μέχρι που τα πράγματα περιπλέκονται λόγω εξωτερικών παραγόντων και επέρχεται η ρήξη. Είναι η δική τους ιστορία που λειτουργεί ως η βάση της ταινίας και αξίζει να αναφέρουμε πως είναι η μοναδική ιστορία της ανθολογίας με συνοχή και λογική συναισθηματική ροή. Οι δυό τους έχουν εξαιρετική χημεία, για αυτό και το μεγαλύτερο βάρος της ταινίας το σηκώνουν στους ώμους τους. Ποιός ήξερε οτι ο Apa θα μπορούσε να υποδυθεί κάποιον άλλο ρόλο με επιτυχία, πέρα από αυτόν του Archie Andrews; Στο επόμενο σημαντικό storyline, βρίσκουμε τους Mason (Norman Johnson Jr.) και Erin (Halston Sage), οι οποίοι απο κοινού αποφασίζουν να χωρίσουν μήνες πριν φύγουν για διαφορετικά πανεπιστήμια. Οι σεναριογράφοι είναι προφανώς ανίδεοι για το πώς είναι οι εφηβικοί χωρισμοί, και ετσί αντί να δούμε πολλά δάκρυα και δράμα, βλέπουμε τον Mason και την Erin να λήγουν τη σχέση τους με μια χειραψία.

Σύντομα εμφανίζεται και ο Tyler Posey (“Teen Wolf”) ως Ricky, ο οποίος γνωρίζει την Erin με ένα αξιοζήλευτο meet-cute. Το εκκολαπτόμενο ρομάντζο τους αξίζει τη δική του ταινία, αλλά, για άλλη μια φορά, οι σεναριογράφοι ανεξήγητα άλλαξαν γνώμη: ο Ricky διαπράτει ένα μεγάλο faux pas, παντελώς αντίθετο με τον χαρακτήρα του.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι χαρακτήρες δεν αντιπροσωπεύουν τους νέους, και ακόμα πιο δυστυχές είναι πως το “The Last Summer” δεν μεταδίδει το εφηβικό υπαρξιακό άγχος τους. Αν και η κριτική που ασκείται για την γενιά Ζ είναι εύστοχη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μια μεγάλη μερίδα νέων παιδιών είναι αρκετά πολιτικοποιημένη και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη σε σχέση με προηγούμενες γενιές. Οι νέοι στο “The Last Summer” δεν φαίνεται να απασχολούνται από τέτοια ζητήμα, κάτι που για εμάς ορίζεται ως αστοχία από τη μεριά των αδερφών Bindley.

Πρώτη δημοσίευση: 14 Μαΐου 2019, 20:57
Ενημέρωση: 14 Μαΐου 2019, 20:57
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
The last summer
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
109
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Dinner in America

Dinner in America

Σύνοψη: Ο Simon (Kyle Gallner), ένας ασυμβίβαστος punk-rocker τραγουδιστής του συγκροτήματος «Psyops», καταζητείται από...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
2796
Tanweer
2500
Feelgood
2355
Feelgood
2030