Σύνοψη: Η νέα ταινία του Martin Owen ακολουθεί τις ζωές μιας ομάδας δολοφόνων, ο καθένας με τις παραξενιές και τις ιστορίες του, που συναντώνται όλοι μαζί ως μία ομάδα διαχείρισης αυτού του χαρακτηριστικού τους. Έτσι, σε έναν κύκλο, συζητάνε για το τι τους ωθεί στις πράξεις τους, με τον σκηνοθέτη να προσπαθεί να αντλήσει από το κοινό κάποιο ίχνος γέλιου -ανεπιτυχώς. Ή τουλάχιστον αυτή φαίνεται πως είναι η πλοκή, αφού διάφορες ιστορίες κάνουν το δικό τους πέρασμα, μπερδεύοντας όμως πλήρως  όποιον θεατή δεν προσέχει αρκετά.

Άποψη: Το Killers Anonymous είναι ένα παράδειγμα που επιβεβαιώνει το ότι ένα καλό καστ δεν συνεπάγεται και μία καλή ταινία. Γιατί εάν ακούσει κανείς τo όνομα Gary Oldman, αναπόδραστα θα σκεφτεί πως δεν μπορεί, θα έχει κάτι το ενδιαφέρον. Αμ, δε! Η εν λόγω ταινία πρέπει να είναι με βεβαιότητα η χειρότερή του…

Αυτό που καταλήγει να αισθάνεται ο δύσμοιρος θεατής όμως που ως και τη μέση της ταινίας προσπαθεί να βρει ένα λόγο που επέλεξε να τη δει, είναι χάος. Ως το τέλος της -εάν αντέξει ως εκεί- το έχει πλήρως μετανιώσει. Η ταινία φαίνεται να μην μπορεί να αποφασίσει τι θέλει να είναι και καταλήγει ένα συνονθύλευμα, που στερείται κάθε νοήματος και ουσίας. Μικρές πινελιές χιούμορ, περιπλέκονται σε κάποια δράση της πλοκής, η οποία έρχεται και διανθίζεται από κάποια τάση πρωτοπορίας, με τη χρήση της αισθητικής του animation. Βλέπουμε και τη Jessica Alba να κάνει ένα πέρασμα μερικών σκηνών – που κανείς δεν κατάλαβε σε τι αποσκοπούσαν- για να δώσει λίγη από τη σπιρτάδα της -επί ματαίω, όμως.

Από την άλλη, έχουμε και την τάση να θέλουμε να δούμε μια καταβύθιση στην ψυχολογία των δολοφόνων (άραγε επιτυγχάνεται;), που μιλούν, μιλούν, μιλούν… Δεν πρέπει να ξεχάσουμε όμως και το σασπένς που επιχειρεί να δώσει σε αρκετές σκηνές η ταινία. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν είναι αρκετά να κρατήσουν το ενδιαφέρον. Κι εκεί, η ταινία αποτυγχάνει πλήρως.

Ο Oldman είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, που σε κάνει να βγαίνεις λιγάκι από την γενικότερη οκνηρία. Με μία φράση το Killers Anonymous «πέρασε και δεν ακούμπησε», αφού οι υψηλές προσδοκίες του γκρεμίστηκαν. Μπορεί η ιδέα της ιστορίας να είχε κάτι το ενδιαφέρον και χιουμοριστικό, όπως το να έχουμε δολοφόνους να κάνουν μία μορφή ψυχοθεραπείας μιλώντας για τα προβλήματά τους, αλλά το αποτέλεσμα αυτής της ιδέας αποκαλύπτει μία πλήρη αποτυχία. Τι να κάνουμε, πάμε για άλλα…

Πρώτη δημοσίευση: 28 Ιουλίου 2019, 09:37
Ενημέρωση: 28 Ιουλίου 2019, 09:37
Τίτλος:
Killers Anonymous
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos