Σύνοψη: Ένας πληρωμένος δολοφόνος (Simon Pegg) διαπιστώνει μετά από μια αποτυχημένη ανάθεση υπόθεσης ότι δεν είναι ο μόνος που προσπαθεί να σκοτώσει την ανυποψίαστη σύζυγο Alice Taylor (Alice Braga), αλλά έχουν αναλάβει κι άλλοι αυτό το έργο. Ξεκινώντας από τον σύζυγό της Jack (Callan Mulvey), την αδελφή του Lucy (Teresa Palmer) και τον σύζυγό του οδοντίατρου Nathan (Sullivan Stapleton) ο καθένας τους θέλει να την σκοτώσει για διαφορετικό λόγο. Σε αυτό το σκοτεινό κωμικό θρίλερ, ο δράστης βρίσκει τον εαυτό του να ξεδιπλώνει προς έκπληξή του τρία παραμύθια χάους, εκβιασμού και εκδίκησης.

Άποψη: Σεναριακά πρόκειται για ένα μπερδεμένο σύνολο από αμφισβητήσιμες καταστάσεις. Χρησιμοποιώντας μια μη γραμμική προσέγγιση στην αφήγηση, ο σκηνοθέτης Kriv Stenders και ο πρωτοεμφανιζόμενος σεναριογράφος James McFarland θέτουν αυτο το δράμα-θρίλερ σε μια παράλογη συλλογιστική πορεία και το αποτέλεσμα σε ορισμένες στιγμές είναι απογοητευτικό.

Οι δημιουργοί προσδιορίζουν χρονικά τις εξελίξεις μέσω ενός τμήματος τριών μερών, το οποίο δεν φαίνεται να έχει δομηθεί άρτια κι έτσι περιπλέκει τον θεατή. Αξίζει να παρατηρήσουμε οτι η ταινία  προσπαθεί διστακτικά να μιμηθεί διάθεση και ύφος Tarantino, με τον ρεαλιστικό και προσγειωμένο διάλογο στο γκαγκστερικό θρίλερ να αποτελεί εν μέρει αναφορά, αλλά με όλο το υπόλοιπο πλαίσιο να ναυαγεί.

Παρόλαυτα, στα θετικά πρέπει να συμπεριληφθεί οτι κινηματογραφικά παρουσιάζει ωραία φωτογραφία, με ενδιαφέρουσα παλέτα χρωμάτων στα πλάνα. Ακόμα, υποκριτικά ο Simon Pegg είναι απολαυστικός, παρότι είναι πιο οικείος στο κοινό σε κωμικούς ρόλους. Το γεγονός αυτό βέβαια δεν καταφέρνει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην θετική εξέλιξη της ταινίας και να φέρει την ανατροπή.

Τζίνα Κουβαρά

Πρώτη δημοσίευση: 10 Δεκ. 2018, 16:13
Ενημέρωση: 10 Δεκ. 2018, 16:13
Τίτλος:
Kill me three times (Kill me three times)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos