Σύνοψη: Η Natalie (Rebel Wilson) σιχαίνεται τις ρομαντικές κομεντί, καθώς αυτές οι ταινίες παρουσιάζουν λάθος πρότυπα ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουν μία ψεύτικη φαντασίωση της γυναίκας. Όταν όμως η Natalie βρεθεί παγιδευμένη μέσα σε μια παράλληλη παστέλ γεμάτη ρομαντισμό διάσταση, θα χρειαστεί να μεταμορφωθεί στην ηρωίδα που μισεί!

Άποψη: Η ταινία πρόκειται για μία rom-com που εκτυλίσσεται μέσα σε μία άλλη rom-com ενώ ταυτόχρονα η ταινία αποδομεί το γένος rom-com. Με σεναριογράφους τις Dana Fox (How to be Single, Couples Retreat, κ.α.) και Katie Silberman (How to be Single, Hot Pursuit κ.α.), το “Isn’t it Romantic” βρίσκεται σε πεπειραμένα χέρια του γένους. Παρ’όλα αυτά, επειδή πρόκειται περισσότερο για σάτιρα, η ταινία αποδομεί και τελικά ανατρέπει πολλά στοιχεία του είδους. Για αρχή, η Natalie είναι η κλασική ηρωΐδα του γένους: σαν παιδί ήταν ρομαντική, θαύμαζε την Julia Roberts στο “Pretty Woman” και ονειρευόταν πως θα έβρισκε και αυτή κάποιον σαν τον Richard Gere. Πολλά χρόνια αργότερα, η Natalie δεν πιστεύει στον έρωτα, είναι μία μέτρια αρχιτέκτονας, χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς κάποιου είδους φιλοδοξία και όλοι την εκμεταλεύονται. Η πραγματική πλοκή ξεκινά όταν η Natalie πέφτει σε κώμα για 18 ώρες και ξυπνά σε μια άλλη διάσταση όπου όλοι οι άνδρες είναι πανέμορφοι, η Νέα Υόρκη “doesn’t smell like shit anymore”, οι δρόμοι είναι πεντακάθαροι και γεμάτοι λουλούδια και άλλα αντίστοιχα αξιοπερίεργα που βλέπουμε συνήθως στις rom-coms. Η ίδια βγαίνει ραντεβού με τον Blake (Liam Hensworth), αλλά συνειδητοποιεί τα εξής: πρώτον ότι έχει παγιδευτεί μέσα σε μία PG 13 rom-com, ότι δεν μπορεί να κάνει σεξ με τον Blake (η σκηνή κόβει αμέσως στο επόμενο πρωί όπως σε όλες τις rom-com), δεν μπορεί να βρίσει και για να γυρίσει στην πραγματικότητα πρέπει να κάνει τον Blake να ερωτευτεί μαζί της. Παρ’όλα αυτά, δεν θα αργήσει πολύ να καταλάβει πως ο μόνος άνθρωπος που πρέπει να ερωτευτεί είναι ο εαυτός της και τελικά να συνειδητοποιήσει πως ο αληθινός έρωτάς της είναι μπροστά στα μάτια της.

Το “Isn’t it Romantic” το διασκεδάζει θυμίζοντάς μας τα καλούπια του γένους του μόνο για να μας τα καταρίψει: όλα τα κλισέ εκτελούνται με σατυρικό και κωμικό τρόπο και καμία δεν θα ήταν πιο ιδανική για τον πρωταγωνιστικό ρόλο από την Rebel Wilson, η οποία όσο προχωρά στο ταξίδι της όμως ακτινοβολεί αυτοπεποίθηση. Η ερμηνεία της χαρακτηρίζεται από την ιδιορρυθμία που προσθέτει σε όλους τους ρόλους της: αυθεντικοί με λίγη δόση καφρίλας. Ο Hemsworth είναι αξιοπρεπής στον ρόλο του, ο ελαφρώς σεξιστής δισεκατομμυριούχος, ο οποίος αποδεικνύεται απαράδεκτος (με άλλα λόγια ο Blake είναι απλά ένας αντιπερισπασμός, άλλο ένα κλασικό στοιχείο του γένους). Σκηνοθετικά, ο Todd Strauss-Schulson υποβοηθά ολόκληρο το σενάριο και το μήνυμα που μας στέλνει είναι ξεκάθαρο. Τα απρόσμενα τραγούδια, τα ανεξήγητα τέλεια χορευτικά, οι λιμουζίνες, και τα λουλούδια, είναι πλέον τόσο μπανάλ, αλλά τόσο καθησυχαστικά… Σε σχέση με τη δεκαετία του ’90, τα rom-coms είναι πλέον σπάνια, αλλά ο Strauss-Schulson κάνει ό,τι μπορεί για να μας κερδίσει και να ξορκίσει οποιαδήποτε αμφιβολία μπορεί να έχουμε. Το “Isn’t it Romantic” είναι από τις σπάνιες ταινίες όπου και ενδίδει αλλά και σατιρίζει τις rom-com, κάτι που κάνει με μεγάλη επιτυχία. Αν θέλετε κάτι ανάλαφρο, δεν θα χάσετε το χρόνο σας!

Πρώτη δημοσίευση: 8 Μαρτίου 2019, 15:20
Ενημέρωση: 8 Μαρτίου 2019, 15:20
Τίτλος:
Isn't it romantic (Isn't it romantic)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
89
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
9571
Feelgood
8266
Odeon
7830
Tanweer
2832