Guns Akimbo

Eκτός διανομής ένα παλαβό ταινιάκι με τον Ντάνιελ Ράντκλιφ, κάπου μεταξύ Crank & Upgrade, με σωστά εφέ, ξύλο, πιστολίδια και χαβαλέ. Καθόλου κακός συνδυασμός.

Guns Akimbo - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Η ζωή του Μάιλς, ενός προγραμματιστή που δραστηριοποιείται στον κλάδο του gaming, θα πάρει δραματική τροπή όταν άθελά του γίνεται ο επόμενος παίκτης στο live action παιχνίδι “SKIZM”. Σκοπός του είναι να σκοτώσει την αντίπαλη παίκτρια, Νιξ, χρησιμοποιώντας τα δύο όπλα που του έχουν προσαρμόσει βιαίως στα χέρια.

Άποψη: Για να δώσουμε μία σαφή, γενική εικόνα του “Guns Akimbo” θα μπορούσαμε απλά να αναφέρουμε ότι η προηγούμενη δουλειά του Νεοζηλανδού σκηνοθέτη της, Τζέισον Λι Χάουντεν, ήταν το “Deathgasm”. Ή ,ακόμα πιο χαρακτηριστικά, ότι η Σαμάρα Γουίβινγκ των “Ready or Not”, “The Babysitter” και “Mayhem” συμμετέχει ενεργά.

Όπως και να’ χει, το εκρηκτικό στυλ της ταινίας είναι ένα κράμα πολλών παραγόντων και σαφώς οφείλει και ένα μεγάλο μέρος του στην Βρετανία, αφού εκτός από τον πρωταγωνιστή Ντάνιελ Ράντκλιφ, οι ιδιαιτερότητές της σε σενάριο και σκηνοθεσία βροντοφωνάζουν Έντγκαρ Ράιτ.  Αν και δεν καταφέρνει να φτάσει το επίπεδο του “Guns Akimbo” στις αλησμόνητες παραγωγές του Ράιτ, ο Χάουντεν βρίσκει μία διασκεδαστική ροή για να ακολουθήσει σε ξέφρενη μάχη μία φονική μηχανή και έναν loser προσφάτως τροποποιημένο σε φονική μηχανή.

Η εκάστοτε φύση τους, τους καταδικάζει να είναι συμπαθητικοί χαρακτήρες ήδη από το πρώτο πλάνο. Στο αιματηρό παιχνίδι που μεταδίδεται ζωντανά σε μεγάλο κοινό, ένας πρέπει να επικρατήσει και δεδομένης της συνθήκης που καθιστά τον Μάιλς σχεδόν άχρηστο/ οριακά ανήμπορο, το παιχνίδι πλέον είναι brains over guns. Στην πορεία, ο Ράντκλιφ έχει πολλές καλές στιγμές κωμικότητας που ευθύνονται κυρίως στα δύο όπλα που είναι σφηνωμένα στα χέρια του και ενώ οι αστείες στιγμές δεν χαρακτηρίζονται από κάποια εξυπνάδα, αλλά μόνο από physical comedy, παραδόξως σε διασκεδάζει. Όσον αφορά την Σαμάρα Γουίβινγκ, αυτή παίζει τον δικό της θεάρεστο ρόλο σαν badass, επικίνδυνη τύπισσα και τα πάει πολύ καλά.

Έχοντας στήσει μία κοινωνία εμφανώς αφοσιωμένη σε επουσιώδη πράγματα και πωρωμένη με ένα παιχνίδι εχθρικό, ο Χάουντεν φτιάχνει το έδαφος για αυτούς που θα υποστηρίξουν ότι πρόκειται για σάτιρα αναφορικά με τους gamers. Εμείς πάλι, θα λέγαμε ότι η θεματική και μόνο τον διευκολύνει καθώς δίνει πολλές εναλλακτικές και ο ίδιος ο Χάουντεν φαίνεται ισάξια παλαβός με το δημιούργημα του οπότε δεν υπάρχει λόγος για να κατατάξουμε κάπου το “Guns Akimbo”.

 Με επιφύλαξη, θα λέγαμε ότι μιμείται την ένταση του “Crank” και την συμπληρώνει με τρομερά εφέ, σκηνές μάχης και πιστολίδια. Καθόλου κακός συνδυασμός, ανάλαφρος και ευχάριστος και ενδεχομένως με συνέχεια στο μέλλον.

Πρώτη δημοσίευση: 18 Απριλίου 2020, 12:32
Ενημέρωση: 18 Απριλίου 2020, 12:41
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Guns Akimbo
Έτος: 
Διάρκεια: 
95

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Prey

Prey

Θα το βρείτε: Disney+

Το στερνοπαίδι του Predator στριμάρει Disney Plus και εννοείται θερίζει χωρίς να παίρνει αιχμαλώτους.
1 ημέρα