Gangs of Wesseypur

Σ’ αυτήν την επική saga εγκλήματος, η υπόσχεση του Σαχίντ Καν να εκδικηθεί τη δολοφονία του πατέρα του, τον καταστά τον πιο αδίστακτο και τρομερό άντρα της Ινδικής πόλης του Ουασιπούρ.
Gangs of Wesseypur - κριτική ταινίας

Του Μιχάλη Κωνσταντέλλη

Ένα πραγματικό έπος με διάρκεια πέντε ώρες, χωρισμένο στα δύο, αυτή η παραγωγή του Μπόλιγουντ έχει εντυπωσιάσει με το εύρος της κινηματογραφικής της φιλοδοξίας και αφού κατέκτησε το ινδικό box office, προβάλλεται τώρα σε πολλές χώρες.

Λαμβάνει χώρα στη διάρκεια επτά δεκαετιών και τριών γενεών από το τέλος της βρετανικής αποικιοκρατίας έως σήμερα στις βόρειες - μουσουλμανικές - περιοχές της αχανούς ασιατικής χώρας και αφηγείται την ιστορία της τοπικής μαφίας του Ουασιπούρ στο φόντο μιας ταχύτατα αναπτυσσόμενης οικονομίας στην οποία ωστόσο επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας και όπου η ανθρώπινη ζωή φαίνεται να μην έχει ιδιαίτερη αξία. Ο ρεαλισμός στην παρουσίαση των κοινωνικών καταστάσεων, της πολιτικής διαφθοράς και της ζωής γενικά είναι που κάνει τη διαφορά σε σχέση με τον συνήθη τρόπο που οι Ινδοί οπτικοποιούν τη χώρα τους, αλλά και η γλώσσα αντιστοιχεί στην πραγματικότητα σε σχέση με την πολιτική ορθότητα που συχνά επιτάσσει πιο λάιτ μοτίβα διαλόγων στο ινδικό σινεμά.

Και μπορεί ενίοτε κανείς να χάνεται στην πληθώρα των χαρακτήρων και στο πολυσχιδές σενάριο, αλλά είναι τέτοιος ο ρυθμός και η ιμπρεσιονιστική αισθητική που κατακλύζουν την οθόνη, που δεν τρέχει τίποτα. Πρόκειται για συναρπαστική βόλτα δίχως ανάσα που παρακολουθείται μια κι έξω! Έχει απάνθρωπη βία, παθιασμένο έρωτα, εκδίκηση, ψυχολογικά και ιστορικά subplots και τοποθετεί τον σκηνοθέτη της στα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου που πρέπει να προσέξετε...

Πρώτη δημοσίευση: 5 Απριλίου 2013, 13:16
Ενημέρωση: 5 Απριλίου 2013, 13:16
Τίτλος:
Gangs of Wesseypur (Gangs of Wesseypur)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
320

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos