Σύνοψη: Η Rachel (Kristen Bell) είναι μία εργασιομανής τριαντάρα, η οποία ακόμα και την μέρα του γάμου της μιλά στο τηλέφωνο με πελάτες. Δυστυχώς, ο μέλλων σύζυγός της Owen (Jon Foster) αποφασίζει να την παρατήσει στα κρύα του λουτρού λίγο πριν ανταλλάξουν όρκους. Μέσα στη σύγχυσή της η Rachel παρατηρεί πως ο πατέρας της, τον οποίο έχει να δεί παραπάνω από είκοσι χρόνια, βρίσκεται ανάμεσα στους καλεσμένους. Όταν όμως η Rachel ξυπνά στο δωμάτιο ενός κρουαζιεροπλοίου για τον μήνα μέλιτός της και έχει παρέα τον πατέρα της Harry (Kelsey Grammer), τότε αρχίζουν τα δύσκολα. Καθώς όχι μόνο δεν θέλει να πάει στην Τζαμάικα, αλλά κυρίως δεν θέλει να βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο με τον πατέρα της. Οι δυό τους όμως, έρχονται πιο κοντά με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους, και στο τέλος καταλαβαίνουν την αξία της οικογένειας, ακόμα και αν είχαν αποξενωθεί για χρόνια.

Άποψη: Αυτό το νέο μελόδραμα του Netflix μας έρχεται σε σενάριο και σκηνοθεσία από την Lauren Miller Rogen. Όχι δεν είναι η αδερφή του Seth Rogen, ο οποίος εμφανίζεται και αυτός στην ταινία ως Jeff, αλλά η γυναίκα του. Όπως και το “Set It Up,” το “Like Father” είναι μία τανία που ο θεατής την παρακολουθεί εύκολα, αλλά την ξεχνά με ακόμα περισσότερη ευκολία. Με άλλα λόγια, είναι μία απλή rom-com που τσεκάρει όλα τα κλισέ κουτάκια του γένους και δεν φέρει κάποιο συναισθηματικό βάθος. Υπάρχει ένα plot-twist για τη ζωή του Harry, το οποίο κάνει την Rachel να αμφιβάλει για τα κίνητρά του, αλλά ακόμα και αυτό δεν έχει κάποιο δραματικό αντίκτυπο στον θεατή. Αναφορικά με τα κωμικά στοιχεία της ταινίας, οι περισσότερες σκηνές δεν προκαλούν τίποτα παραπάνω από μερικά γέλια, που περισσότερο ακούγονται σαν ένας αδύναμος βήχας παρά κάτι άλλο.

Η σκηνοθέτης/συγγραφέας γεμίζει τα περισσότερα λεπτά της ταινίας με σκηνές όπου η Rachel και ο Harry κάνουν διάφορες δρατηριότητες μαζί, αλλά δεν δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην συναισθηματική δομή των χαρακτήρων, παρ’όλο που δεν είναι κακογραμμένοι. Για αυτούς τους δύο λόγους, το “Like Father” δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο story-line και ενώ μάλλον η Miller θέλει να κάνει κάποιο βαθύτερο κοινωνικό σχολιασμό για τον θεσμό της οικογένειας, τελικά καταλήγει να σκηνοθετεί τις εξωτικές διακοπές της Bell και του Grammer. Βέβαια, η Bell (The Good Place) δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο πέρα από καταπληκτική, ακόμα και όταν ο χαρακτήρας της γίνεται ενοχλητικός και προσβλητικός: του δίνιε πνοή. Ο Grammer, ο οποίος είναι γνωστός για τον ρόλο του ως Dr. Frasier Crane στα sitcoms “Frasier” και “Cheers,” έχει βραβευτεί με πέντε βραβεία Emmy, τρείς Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο Tony. Είναι τόσο ταλαντούχος που ακόμα και στο “Like Father” φροντίζει να μην κουράσει πολύ για αυτό και παραδίδει μία χαλαρή εώς και ανάλαφρη ερμηνεία, με εκφραστική φειδώ.

Τέλος, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε πως οι δυό τους ροκάρουν στη νύχτα καραόκε με το “Come Sail Away” των Styx, μία σκηνή που παρουσιάζεται πιο αληθοφανής από τις υπόλοιπες.

Το “Like Father” είναι μία σχετικά καλή επιλογή για αυτές τις ‘αργές’ νύχτες του καλοκαιριού, με την Bell και τον Grammer να παραδίδουν πολύ συμπαθητικές ερμηνείες…

Πρώτη δημοσίευση: 20 Aug 2018, 13:14
Ενημέρωση: 20 Aug 2018, 13:14
Τίτλος:
Like father (Like father)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos