Σύνοψη: Η Mary Beth και η Priscilla Conolly, είναι δύο αδερφές που το βράδυ της κηδείας της μητέρας τους, μπλέκονται άθελα τους στη δολοφονία ενός άνδρα. Στην κάπως άτεχνη προσπάθεια τους να συγκαλύψουν το φόνο, ανακαλύπτουν το παρελθόν της μητέρας τους και τη συμμετοχή της σε μερικά από τα πιο σκοτεινά μυστικά της κοινότητάς τους.

Άποψη: Η νέα ταινία του Amazon που είναι ήδη διαθέσιμη στο Amazon Prime, σκηνοθετημένη από τις Danielle Krudy και Bridget Savage Cole, εξελίσσεται σε ένα μικρό ψαροχώρι της Αμερικής. Η μαύρη αυτή κωμωδία μας σερβίρεται με τα υγρά χρώματα του ψυχρού χειμωνιάτικου τοπίου, με τους ιδιόμορφους κατοίκους της μικρής κοινότητας, τα εκκεντρικά πόμολα στις πόρτες τους, ένα παιχνιδιάρικο soundtrack και μία χορωδία από γενειοφόρους ψαράδες να μας εισάγει στα κεφάλαια της ιστορίας.

Οι δύο σκηνοθέτιδες, επιλέγουν να διηγηθούν την ιστορία τους με έντονη κίνηση της κάμερας, που εστιάζει περίτεχνα την προσοχή σε λεπτομέρειες του σκηνικού και κινήσεις των ηρώων και καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν με ένα διακριτικό αισθητικό χιούμορ τις καταστάσεις τους κάτι που εξισορροπεί με επιτυχία το ύφος της ταινίας.

Η ταινία δεν προσπαθεί ιδιαίτερα να χτίσει τους χαρακτήρες της, κάτι που όμως ταιρίαζει με την κάπως ανάλαφρη προσέγγιση την αποστασιοποιημένη ματιά και την απόσταση που τηρεί από τα γεγονότα.

Μπορεί το Blow the man down να μην περιλαμβάνει τις καλύτερες ερμηνείες που έχουμε δει στη ζωή μας από τις δύο αδερφές, όμως και πάλι καταφέρνει να φέρει τους γυναικείους χαρακτήρες θεματικά στο προσκήνιο. Έτσι, όλες οι κεντρικές φιγούρες της μικρής κοινότητας φαίνεται να είναι γυναίκες, οι οποίες σαν γνήσιες μαφιόζες ανταλλάσσουν απειλές σε κομμωτήρια, ενώ οι άνδρες λειτουργούν ως υποχείρια τους παίζοντας ελάχιστο ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας,

Επιχειρεί έτσι η ταινία να παίξει με τις στερεοτυπικές ιδέες με το ποιος κάνει πραγματικά κουμάντο, ποιος παίρνει τις σημαντικές αποφάσεις και γιατί, αλλά κυρίως τι είναι ικανές να κάνουν μερικές φαινομενικά αθώες, ηλικιωμένες κυρίες της επαρχίας. Σε τελική ανάλυση, πρόκειται για μία ταινία που δεν έχει ίσως το χιούμορ, το σασπένς ή τις ανατροπές που θα ήθελε και θα χρειαζόταν, αλλά αναμφισβήτητα έχει τις στιγμές της.

Πρώτη δημοσίευση: 25 Μαρτίου 2020, 15:50
Ενημέρωση: 25 Μαρτίου 2020, 15:50
Τίτλος:
Blow the man down
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
91
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos