The ABCs of Death

Μια ανθολογία τρόμου με 26 κεφάλαια εμπνευσμένη από τα γράμματα του αλφάβητου που παρουσιάζει το θάνατο σε όλες τις άγριες και παράξενες εκφάνσεις του.
The ABCs of Death - κριτική ταινίας

Άνιση αλλά εντυπωσιακή ανθολογία τρόμου

Του Μιχάλη Κωνσταντέλλη

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κινηματογραφικά πρότζεκτ του 2012 είναι αυτή η άνιση αλλά σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα ανθολογία τρόμου που συγκέντρωσε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του είδους.

Με μπάτζετ 5000 δολλαρίων ο καθένας, οι σκηνοθέτες έπρεπε να γυρίσουν μια ταινία μικρού μήκους και τα αποτελέσματα κινούνται από την αριστουργηματική έως την πλέον τεμπέλικη προσπάθεια. Έτσι ξεχωρίζουν τα έργα σκηνοθετών όπως του Μαρσέλ Σαρμιέντο (Deadgirl/2008), το D for Dogfight είναι ένα απίθανα τολμηρό, σκληρό αλλά συναρπαστικό short όπως επίσης το ίδιο ισχύει και για τον Μπρούνο Φορτζάνι που μεταφέρει στο δικό του κομμάτι Ο for Orgasm, όλη την giallo ατμόσφαιρα που χαρακτήριζε το Amer/2009. Δίπλα σε αυτά τα τρομακτικά καλλιτεχνήματα συνυπάρχουν ταινιάκια με σαφή κωμικό προσανατολισμό, το F for Fart είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς από τον επαγγελματία προβο- κατέρ Ιγκούτσι (The Machine Girl/2008), ενώ o Άνταμ Ουίντγκαρντ (V/H/S/2010), στρέφει την κάμερα στη διαδικασία γυρίσματος μιας ταινίας τρόμου με το Q for Quack.

Απ’ όλα έχει αυτή η ταινία, από ψυχολογικό horror μέχρι σκέτη αηδία και αποτελεί μια πραγματικά πρωτότυπη ιδέα, που ωστόσο περιέχει περισσότερα μέτρια παρά καλά shorts. Στο σύνολο όμως είναι must για τους fans του άρρωστου χιούμορ - ένα αληθινό midnight movie - και μάλλον θα αποζημιώσει όσους επιλέξουν να το παρακολουθήσουν.

Πρώτη δημοσίευση: 16 Μαρτίου 2013, 13:08
Ενημέρωση: 16 Μαρτίου 2013, 13:15
Τίτλος:
The ABCs of Death (The ABCs of Death)
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
123

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos