Reicarnated

Το ταξίδι και η συνολική αφύπνιση ζωής του θρυλικού ράπερ Snoop Doggy Dog στην Τζαμάικα
Reicarnated - κριτική ταινίας

‘Iron Lion Zion’ καταστάσεις για τον Snoop Dog

Ο σκηνοθέτης Άντι Κάπερ ακολουθεί τον Σνούπ Ντογκ (που αλλάζει το όνομά του σε Σνουπ Λάιον) στο ταξίδι του στη Τζαμάικα και παράλληλα στο δρόμο- μετενσάρκωσή του στον κόσμο του ρασταφαριανισμού, της αγάπης, της ειρήνης και της αλήθειας, μακριά από τα γκάνια και το‘swag’ style των ράπερς του Λος Άντζελες.

Εκεί, ο γνωστός ράπερ –που δηλώνει ότι πάντοτε υπήρξε ρασταφάρι, αλλά δεν είχε ανοίξει το τρίτο του μάτι - αποποιούμενος παλιά του ταυτότητα (από ντόγκ γίνεται λάιον-ζάιον) θα αναζητήσει την εξιλέωση, την προσωπική του κάθαρση εκεί που γεννήθηκε η ρέγκε στο Κίνγκστον της Τζαμάικα, θα πιεί μπάφους, θα ακούσει ‘One love one heart’ πίνοντας μπάφους με τον Μπάνι Γουέιλερ (των The Wailers) και τον γιό του Μάρλει, Ντάμιαν ακούγοντας ‘Welcome to jamrock’, θα επισκευθεί τη γειτονιά που μεγάλωσε ο Μπομ Μάρλει (Trench Town,)την Alpha Boys School και θα γράψει το ομότιτλο άλμπουμ ‘Reincarnated’.

Ο ίδιος έχοντας απηυδήσει από τον Καλιφορνέζικο ‘gangsta paradise’, τα όπλα ανά χείρας, τη βία, αλλά και τους θανάτους των φίλων του Nate Dogg και Tupac Shakur, θα προσπαθήσει να κάνει το δικό του πνευματικό ταξίδι, με τους δικούς του όμως όρους.

Ένα πολύχρωμο ταξίδι σε ρέγκε ρυθμούς στην καρδιά του Ρασταφάρι, στα στούντιο του Κίνγκστον και τους ανθρώπους της ρέγκε, που, όμως, δεν εντρυφύει σε βάθος, και παρουσιάζει τη συγκεκριμένη κουλτούρα ως λαό της μαριχουάνα και δεν αναδεικνύει ίσως όσο θα έπρεπε το πνευματικό και μουσικό της υπόβαθρο. Φυσικά θα μου πείτε ότι δεν συμβαίνει κάθε μέρα να καπνίζει κάποιος μαριχουάνα με τον Μπάνι Γουέιλερ, αλλά, δεν είναι μόνο αυτή τη ουσία του πράγματος, αλλιώς θα μπορούσε να έχει τίτλο ‘my stoner Jamaican tour’ αντί για ‘reincarnated’.... Σε κάθε περίπτωση, είναι ενδιαφέρον ως ντοκυμανταίρ για την ταξιδιωτική, μουσική και πολιτισμική του διάσταση.

Ειρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 8 Οκτ. 2013, 16:35
Ενημέρωση: 8 Οκτ. 2013, 16:36
Τίτλος:
Reicarnated (Reicarnated)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos