Σύνοψη: Η δραματοποιημένη βιογραφία του Τζορτζ Λέιζενμπι που υπήρξε ο δεύτερος Τζέιμς Μποντ, με τον ίδιο σε ρόλο αφηγητή.

Άποψη: Για να πετύχεις, πέρα από τις όποιες ικανότητες, χρειάζεται να βρεθείς στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή, αλλά πάνω από όλα πρέπει και να ξυπνήσει με κέφια η Θεά Τύχη και να αποφασίσει ότι σήμερα, θα ασχοληθεί μαζί σου.

Ο Τζορτζ Λέιζενμπι, υπήρξε ένα βλαχαδερό από την Αυστραλία, με μοναδικό προσόν την εντυπωσιακή του εμφάνιση και έναν ακαταμάχητο συνδυασμό άγνοιας και θράσους. Αφού δεν κατάφερε να τελειώσει το Λύκειο, δούλεψε σαν μηχανικός και μετά πωλητής αυτοκινήτων.  Πήγε στην Αγγλία κυνηγώντας ένα φουστάνι –μάλλον η μοναδική ασχολία στη ζωή του που επέδειξε πάθος και επιμονή- για να πουλά αυτοκίνητα στο Λονδίνο, αντί για την Καμπέρα, προτού ένας φωτογράφος να τον προσέξει και να γίνει ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα της Ευρώπης. Από εκεί, με όπλο την τύχη, το θράσος, ένα Ρόλεξ και ένα κοστούμι που ράφτηκε για τον Σον Κόνερι, προσγειώθηκε σχεδόν από το παράθυρο στο γραφείο του διευθυντή κάστινγκ της Eon Productions για να κερδίσει τον πλέον περιζήτητο ρόλο στον κόσμο: Του νέου Τζέιμς Μποντ.

Ο επόμενος Μποντ ήταν το  On Her Majesty’s Secret Service (1968). Ο Σον Κόνερι, ο Ένας 007, μπούχτισε και αποχώρησε. Η ταινία θα έπρεπε να βασιστεί αλλού, πέρα από τον σταρ της. Ένα καλό σενάριο, ο Μπλόφελντ, ήταν ο δικός μας Τέλης Σαββάλας, και το καλύτερο, ever Bond Girl, η Νταϊάνα Ριγκ. Η ταινία πήγε αρκετά καλά, και σήμερα όλοι οι οπαδοί του 007, θεωρούν ότι αν όχι η καλύτερη, είναι άνετα μέσα στην πρώτη τριάδα της σειράς. Μόνο που πριν καν γίνει η πρεμιέρα, ο Λέιζενμπι αρνήθηκε να υπογράψει το παχυλό συμβόλαιο για έξι συνέχειες –ένα μείγμα τερατώδους έλλειψης αντίληψης, αλλά και γενναίας θέλησης να μην γίνει η μαριονέτα των Σάλτζμαν-Μπρόκολι- για να δει το άστρο του να βουλιάζει ταχύτατα στην ανυποληψία για να γίνει κατόπιν ερώτηση στα Trivial Pursuit, ως εκείνος ο πωστονελεγανε που έκανε το ένα Μποντ.

Στο Becoming Bond, ο Λέιζενμπι με αυταρέσκεια και χαβαλέ μας αφηγείται τη ζωή του, όπως αυτός θέλει να την περιγράψει. Σε κάποιο σημείο με όλα αυτά που αραδιάζει κάνει ακόμη και τον σκηνοθέτη να των ρωτήσει εάν κάτι έστω από αυτά που του λέει είναι αλήθεια. Ο 75χρονος Τζορτζ απλά απάντα με ένα μειδίαμα. Η δραματοποίηση της ζωής του είναι σκαμπρόζικη και με χιούμορ, που καταφέρνει να ξεπεράσει την ξύλινη ερμηνεία των πρωταγωνιστών, αν και ξεχωρίζει η Τζιν Σέιμουρ, η οποία υπήρξε Bond Girl! Το μόνο μεγάλο μειονέκτημα βρίσκεται στο ότι η εξιστόρηση του πως ο Τζορτζ έγινε Τζέιμς, περιορίζεται στο τελευταίο ένα τρίτο της ταινίας, και φυσικά, ο μόνος λόγος που θα βλέπαμε μια ταινία για τη ζωή του δεν είναι το τι έκανε στα λιβάδια της Αυστραλίας, αλλά η ζωή του την εποχή που ήταν Μποντ. Πέρα από αυτό, πρόκειται για μια απολαυστική ταινία. Όσο για την αλήθεια, γιατί να την αφήσουμε να χαλάσει μια τόσο ωραία ιστορία;

Πρώτη δημοσίευση: 6 Οκτ. 2018, 13:01
Ενημέρωση: 6 Οκτ. 2018, 13:01
Τίτλος:
Becoming Bond (Becoming Bond)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos