Σύνοψη: Ο Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau), ύστερα από μια οικογενειακή τραγωδία, αποφασίζει να βάλει ένα τέλος στην καριέρα του ως κυνηγός και να ανοίξει ένα καταφύγιο άγριας φύσης. Όταν διάφορα κορίτσια αρχίζουν να εξαφανίζονται ο Rayburn και η σερίφης Alice (Annabelle Wallis) εμπλέκονται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι κρυφτού: άραγε ποιός θα είναι ο κυνηγός και ποιός το θήραμα;

Άποψη: Το “The Silencing” θα έκανε πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ SXSW, το οποίο ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού. Η ταινία αποτελεί το συγγραφικό ντεμπούτο του Micah Ranum, ενώ είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη Robin Pront (“D’Ardennen”) με τον Nikolaj Coster-Waldau (a.k.a. Jamie Lannister) σε πρωταγωνιστικό, και την Annabelle Wallis (“Peaky Blinders”, “The Mummy”) σε πρώτο γυναικείο.

Η ταινία είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα επιλογή για μια late night θέαση, καθώς η δράση κρατά τον θεατή καθηλωμένο ενώ οι αποκαλύψεις παρέχουν το κατάλληλο ‘καύσιμο’ για να αιχμαλωτίσουν την προσοχή του. Μέχρι ένα σημείο. 

Είναι αρκετά εμφανές πως το σενάριο είναι αδύναμο, καθώς περί τα μέσα της ταινίας η δράση φτάνει σε ένα αποκορύφωμα που μοιάζει περισσότερο με φινάλε και δυστυχώς, όταν πια οδεύουμε στο πραγματικό φινάλε, δεν αναζωπυρώνεται.

Παρ’όλα αυτά, η ταινία εκτελεί άλλα σημεία της καλά. Χωρίς αμφιβολία, ο καλύτερος χαρακτήρας είναι ο Rayburn, με τον Waldau να παραδίδει μια ερμηνεία που του ταιριάζει γάντι: ο Rayburn απομονωμένος πια από την υπόλοιπη κοινωνία, ζει τη ζωή του με τύψεις, τις οποίες ξεχνά με το αλκοόλ. Ο σεναριογράφος φροντίζει να μας δίνει αργά και σταθερά ένα βασικό backstory στο οποίο μπορούμε να κατανοήσουμε τον Rayburn. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τον χαρακτήρα της Alice (όσο καλή και αν είναι η ερμηνεία της Wallis), ενώ ο χαρακτήρας του μικρότερου αδερφού της Brooks (Hero Fiennes Tiffin) αποτελεί το όχημα για να αναπτυχθεί το μυστήριο.

Όσον αφορά το ίδιο το μυστήριο, η μικρή κωμόπολη αλλά και τα αρχικά πλάνα της ταινίας μας θύμισαν αρκετά την σειρά του David Lynch “Twin Peaks”: η σκηνοθεσία βασίζεται σε πολλά εξωτερικά πλάνα με την κάμερα να στρέφεται είτε στο καταφύγιο του Rayburn με τα πανύψηλα ατμοσφαιρικά δένδρα είτε στην ίδια την πόλη, στην οποία το έγκλημα και η παρανομία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν αρκετές ‘εκπλήξεις’ αλλά και ορισμένα σημεία που μαρτυρούν το checklist μιας ταινίας δράσης. Όσον αφορά τον ‘κακό’ της υπόθεσης, αν και δεν μπορούμε να πούμε πολλά, εμείς μείναμε δυσαρεστημένοι με την δική του ιστορία.

Τουλάχιστον, το φινάλε της ταινίας, αν και εν μέρει προβλεπόμενο, αφήνει τον θεατή ευχαριστημένο…

Πρώτη δημοσίευση: 25 Ιουλίου 2020, 15:46
Ενημέρωση: 25 Ιουλίου 2020, 15:46
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
The silencing
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Xtremo

Xtremo

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Πρώην μπράβος επιστρέφει πιο βιδωμένος απο ποτέ μετά απο προδοσία του 'αδερφού' του,...
7 ώρες
Oslo

Oslo

Θα το βρείτε: Vodafone TV

Σύνοψη: Με τη διαμάχη μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ να μαίνεται,  ο Terje Rød-Larsen και...
14 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
5793
Feelgood
5213
Tanweer
4616