Ο Saïd (Sami Bouajila) είναι ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου ξυλείας. Όταν πληροφορείται ότι πάσχει από καρκίνο αποφασίζει να πουλήσει το εργοστάσιο για να εξασφαλίσει το μέλλον της κόρης του, Sarah (Sofia Lesaffre). Παράλληλα, συνειδητοποιεί ότι ένας από τους εργάτες του εργοστασίου, ο Yanis (Samy Seghir), κρύβει στο εργοστάσιο κοκαΐνη, η οποία σχετίζεται με μια ληστεία που έγινε πρόσφατα. Πολύ σύντομα, μια βαριά οπλισμένη συμμορία θα αναζητήσει αυτό που της ανήκει.

Το Earth and Blood είναι η νέα ταινία δράσης του Julien Leclercq που προβλήθηκε τον Απρίλιο στο Netflix. Θεωρητικά πρόκειται για μια ταινία δράσης-θρίλερ, από αυτές που ο θεατής βλέπει με μία ανάσα. Πρακτικά, όμως, το Earth and Blood δεν είναι καν κοντά σε κάτι τέτοιο. Η πρώτη αίσθηση που αποτυπώνεται στον θεατή όταν η ταινία έχει πλέον τελειώσει είναι ότι έχουν «κοπεί» κάποιες σκηνές, οι οποίες θα έκαναν όλο αυτό που μόλις διαδραματίστηκε να βγάζει νόημα. Χαρακτήρες που εμφανίζονται μια φορά στην ταινία απλά για να εξυπηρετήσουν έναν αφηγηματικό σκοπό, κενά στην εξέλιξη της ιστορίας, ανούσιοι και τετριμμένοι διάλογοι, καμία επένδυση στους χαρακτήρες. Στοιχεία που κάνουν τον θεατή να είναι πλήρως αδιάφορος για το τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια της ταινίας.

Ξεκινώντας με πολύ αργό και αινιγματικό τρόπο, το Earth and Blood καταλήγει μόλις είκοσι λεπτά αργότερα να είναι τρομακτικά γρήγορο δίνοντας στον θεατή την αίσθηση ότι ο Julien Leclercq ξέμεινε από ιδέες για την πλοκή και έπρεπε να γεμίσει τον υπολειπόμενο χρόνο της ταινίας με ατελείωτα κυνηγητά και πυροβολισμούς..

Σε συνδυασμό με την απότομη αλλαγή του ρυθμού της ταινίας, στο δεύτερο μισό της ταινίας ο θεατής βιώνει και απρόσμενη αλλαγή του κεντρικού χαρακτήρα, ο οποίος από καρκινοπαθής σε τελικό στάδιο καταλήγει να εξολοθρεύει -σαν άλλος πληρωμένος δολοφόνος- μια ολόκληρη συμμορία ναρκωτικών. Δυστυχώς, όμως, ούτε αυτό δεν καταφέρνει να συγκινήσει τον θεατή καθώς γίνεται με εντελώς αφύσικο τρόπο

Το τέλος της ταινίας έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το Earth and Blood σίγουρα δεν είναι η ταινία που δεν πρέπει κανείς να χάσει. SKIP IT!

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Πρώτη δημοσίευση: 12 Μαΐου 2020, 19:59
Ενημέρωση: 12 Μαΐου 2020, 19:59
Τίτλος:
Earth and blood
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
80
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos