Βuried

Ο Πολ Κονρόι ξυπνά και είναι θαμμένος ζωντανός μέσα σε μία παλιά ξύλινη κάσα. Δεν ξέρει ποιος ον εγκλώβισε εκεί, ενώ η μόνη του ευκαιρία να ελευθερωθεί είναι ένα κινητό τηλέφωνο με μια μπαταρία που τελειώνει…
Βuried

Σε κάποιους από εσάς πιθανόν η το θέμα να φανεί κουραστικό, σε κάποιους άλλους συναρπαστικό. Ε, είναι ξεκάθαρα το δεύτερο!
Συγχαρητήρια στον μάγκα Κορτέζ, ο οποίος παίρνει μεγάλο ρίσκο, καθώς πρέπει να καταφέρει να κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο επί μιάμιση ώρα δημιουργώντας δράσεις και ανατροπές χωρίς να έχει σαν σύμμαχό του το κλειστοφοβικό σκηνικό, μιας και όλο το φιλμ διαδραματίζεται σε ένα φέρετρο..
Με μια πανέξυπνη και αποτελεσματική στο έπακρο, σκηνοθεσία (επηρεασμένος από τον Χίτσκοκ) πετυχαίνει την ταύτιση του θεατή με τον πρωταγωνιστή, διοχετεύοντας παρόμοια συναισθήματα άγχους και δυσφορίας.
Ευτυχεί και σε μια αναπάντεχα πλήρη ερμηνεία από τον Ρέινολντς, ο οποίος καταφέρνει να αποτυπώσει όλες τις εναλλαγές στο «σκωτσέζικο ντους» χαρμολύπης στο οποίο υποβάλλεται κάθε τρεις και λίγο, χωρίς ούτε μια στιγμή να φανεί υπερβολικός ή ακόμα και –μεταφορικά- γκροτέσκος. Και με αναπάντεχο τέλος που θα σας αφήσει λίγο... λαλάκες.
Παρά τον θεωρητικό του περιορισμό, το «Buried» είναι ένα πολυποίκιλο στην δομή του θρίλερ, το οποίο σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.
Α.Κ.

Πρώτη δημοσίευση:: 27 Φεβ. 2011, 04:05
Ενημέρωση: 27 Φεβ. 2011, 04:05
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Βuried
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Εταιρία διανομής: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άντε γεια, Δήμαρχε!

Άντε γεια, Δήμαρχε!

Σύνοψη: Το μακρινό 2005, στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, προβλήθηκε η κωμωδία “Aupa Etxebeste!”...
9 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870