The Sylvian experiments

Ανακαλύπτοντας κάποια χειρουργικά πειράματα στον εγκέφαλο από μια παλιά πομπίνα που βρέθηκε ξεχασμένη σε ένα υπόγειο νοσοκομείου, η δρ Χατόρι και ο άντρας της εμπνέονται για να ξεκινήσουν τα δικά τους πειράματα και μάλιστα με θύματα παιδιά, ή μάλλον τα παιδιά τους, προκειμένου να φτάσουν την ʽάλληʼ διάσταση που υφίσταται μεταξύ ζωής και θανάτου, τη λεγόμενη ʽπνευματική επανάστασηʼ.
The Sylvian experiments - κριτική ταινίας

Paranoid Android

Μεταφυσικό, Creepy, άρρωστο. Οι Γιαπωνέζοι το έχουν με τον τρόμο γενικά σε τέτοιο βαθμό που κάνουν τις Χολυγουντιανές παραγωγές να μοιάζουν Low budget ταινιάκια μπροστά τους.

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα μπλέκονται πάρα πολύ, η ταινία καταλήγει γόρδιος δεσμός για δυνατούς λύτες και άρα κουραστική. Ο σεναριογράφος του Ring το είδε σοβαρά το πράγμα, ήθελε και να κάνει το σχόλιό του απέναντι στα ανθρώπινα πειράματα της επιστημονικής κοινότητας και πιο συγκεκριμένα στα φρικτά πειράματα που πραγματοποιούσαν οι Ιάπωνες στην περιβόητη ʽμονάδα 731ʼ σε φυλακισμένους προκειμένου να αποκτήσουν προβάδισμα στο βιολογικό πόλεμο. Το κατάφερε, αλλά πολύ θολούρα για το τίποτα, αφού καταλήγει και ο ίδιος να κάνει ένα επίπονο και βασανιστικό δυσνόητο και αργό πείραμα στον εγκέφαλό σου και έτσι στο τέλος αναρωτιέσαι εάν σε ʽκέρασανʼ βροχή από LSD ή κάτι τέτοιο.

Δε θα το έλεγα ακριβώς τρόμου αλλά παράνοιας, αφού περισσότερο φρικάρει κάποιος για το ʽδραματικόʼ της υπόθεσης, παρά φοβάται. Σοκάρεσαι για το που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος στο βωμό της επιστήμης και της επαγγελματικής καταξίωσης..αλλά είναι τόσο μονότονη η ταινία στο σύνολό σου που δεν θα αποτελέσει μια ʽταινία που σε έκανε να την ακούσεις΄.

Eιρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 14 Μαΐου 2013, 00:35
Ενημέρωση: 14 Μαΐου 2013, 00:35
Τίτλος:
The Sylvian experiments (Ανθρώπινα πειράματα)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
94
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos