Σύνοψη:  Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.  Ένα ζευγάρι από το Κουίνς αποφασίζουν να χτυπήσουν την Μαφία θέτοντας σε εφαρμογή μια σειρά από ληστείες . Μια εκδίκηση και μια τιμωρία στην οποία εμπλέκονται μεγάλα κεφάλια της Μαφίας του 1991, με το FBI και τους δημοσιογράφους να περικυκλώνουν την υπόθεση σε ένα ανθρωποκυνηγητό δίχως τέλος. Ποιος κυνηγάει  ποιόν όμως;

Άποψη: «Οι αετοί δεν κυνηγούν  μύγες,τις τρομάζουν» είπε ο μυθικός μαφιόζος Αλ Καπόνε. Οι τελευταίοι «ηγέτες» της μαφίας υποτάσσονται από ένα επιπόλαιο ζευγάρι . Ποιος να το φανταζόταν τότε πως  η μαφία η οποία  ήταν μια εξουσία που  κινούσε τα νήματα ,  θα χάραζε ένα άδοξο τέλος από δυο ανθρώπους δίχως δύναμη, δίχως ισχύ;

Δημοσιογράφοι με τα άρθρα που πετσοκόβουν την μαφία και το FBI να παρακολουθεί ύποπτες κινήσεις, ο «διακινητής»  της κλακέτας Ρέιμοντ Ντι Φελίττα μας παρουσιάζει μια υπόθεση η οποία ξεχάστηκε ή μάλλον θέλησαν να ξεχαστεί.  Μια συγκόλληση χαμένων κομματιών του πάζλ μέσα από τα οποία έρχεται στην επιφάνεια ο λόγος που η οικογένεια της Μαφίας  ξεριζώθηκε: Ένα ζευγάρι ! Το ζευγάρι Βέλα που τελικά δολοφονήθηκε παραμονή Χριστουγέννων. Μαντέψτε από ποιον.

«Η Μπόνι και ο Κλάιντ»,  αλήθεια είναι πως μοιάζει με ντοκιμαντέρ, ενώ το σενάριο μοιάζει να παρέλειψε κάποια βασικά στοιχεία: Πως είναι δυνατόν η Μαφία να στάθηκε άτολμη να πράξει  Κάποια πλάνα έμοιαζαν κάπως άτεχνα με την διχρωμία τους και δεν ήταν κατανοητό ποιά εφέ κυριαρχούσαν στο σύνολο της ταινίας. Παρά το ενδιαφέρον της υπόθεσης και των πραγματικών γεγονότων που ιντριγκάρουν, απουσίαζε  η  ροή, η δράση και η αγωνιά που κεντρίζουν το κοινό , αν και η μουσική προσπάθησε να υπογραμμίσει τις σκηνές δράσης.

Την αλήθεια; Κατανοητή και ευχάριστη η ταινία αλλά θα κολλούσαμε κάποιες παραπάνω σημειώσεις για το τι δεν μας άρεσε.  Στην τελική, ίσως η εκδίκηση να είναι ένα πιάτο το οποίο τρώγεται κρύο. 

Άντζελα Υζεϊράι

Δημοσίευση: 7 Οκτ. 2017, 15:36
Τίτλος:
Rob the mob (Έγκλημα και τιμωρία)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"The boys": Αυτή είναι η τηλεοπτική σειρά του Σεθ Ρόγκεν

Μπορεί να μην έχουμε ακόμα αρκετές λεπτομέρειες για την επερχόμενη σειρά των Σεθ Ρόγκεν...
10 ώρες

"On my block" season 2: Άλλαξε αλλά δεν εξελίχθηκε

Σύνοψη: Η σειρά ακολουθεί την γνωστή παρέα των τεσσάρων φίλων μετά το απρόσμενο φινάλε...
15 ώρες

"Blade Runner"... ακουαρέλα!

Aυτό κι αν είναι special... Απολαύστε ένα εκπληκτικό βίντεο από τον Σουηδό καλλιτέχνη Άντερς Ράμσελ,...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
12807
Tulip
10602