Paul, Apostle of Christ

Paul, Apostle of Christ - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Το Paul, Apostle of Christ μιλά για το ταξίδι του αποστόλου Παύλου από έναν από τους πιο γνωστούς διώκτες των χριστιανών σε έναν από τους πιο επιδραστικούς αποστόλους. 

Άποψη: Η ταινία ξεκινά με την άφιξη του Λουκά (Jim Caviezel) στη Ρώμη, όπου γίνεται μάρτυρας των βασανιστικών θανάτων που περίμεναν τους χριστιανούς της εποχής. Η επίσκεψη του έχει ως σκοπό να πείσει τον Παύλο (James Faulkner), που βρίσκεται στην φυλακή Mamertine κατηγορούμενος από τον Mauritius Gallus (Olivier Martinez) πως έκαψε την μισή Ρώμη, να γράψουν παρέα τα απομνημονεύματα του. Ο Λουκάς καταφέρνει με πλαστά χαρτιά να μπει στη φυλακή όπου ο Παύλος ξεκινά να αφηγείται τα γεγονότα της ζωής του και πως αυτά των οδήγησαν στον χριστιανισμό.

Το Paul, Apostle of Christ, σε σκηνοθεσία Andrew Hyatt, είναι μια ταινία στον αντίποδα των Αμερικάνικων blockbuster που κυριαρχούν τα κινηματογραφικά box office. Βασίζεται κυρίως στο συναίσθημα και όχι στον εντυπωσιασμό του θεατή, χρησιμοποιώντας λιτή κινηματογραφική γλώσσα προκειμένου να διανθίσει την αφήγηση, ενώ αποφεύγει την εύκολη λύση των σκηνών που θα μπορούσαν να σοκάρουν, όπως θα ήταν σκηνές βασανιστηρίων των χριστιανών, για να κρατήσει τη προσοχή του θεατή. Αντίθετα επιλέγει να εστιάσει στο πνευματικό ταξίδι του Παύλου, καθώς είναι μια ταινία βαθιά προσωποκεντρική, παρ’ όλα αυτά αδυνατεί να επεκταθεί πέρα από αυτό καθώς οι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι εξαιρετικά πρόχειρα και επιφανειακά γραμμένοι.

Αισθητικά η ταινία, που αν και η αφήγηση της ακολουθεί μια ευδιάκριτη και γραμμική πορεία, κινείται σε μονοπάτια που συναντόνται κυρίως σε ταινίες του ανεξάρτητου Αμερικάνικου κινηματογράφου, με σχεδόν αποπροσανατολιστικά flashback τα οποία ωστόσο φαίνεται να ταιριάζουν στη θεματολογία της ταινίας και να υπογραμμίζουν τον πνευματικό χαρακτήρα των θεμάτων που εξερευνεί. Δυστυχώς όμως ο σκηνοθέτης δε φαίνεται να έχει βρει το στοιχείο που θα μπορούσε να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω στην ταινία και να την κάνει από ενδιαφέρουσα καλή, αφήνοντας μια απογοήτευση για το τι θα μπορούσε να είναι.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι James Faulkner και Jim Caviezel, όπου ο δεύτερος είχε παλιότερα πρωταγωνιστήσει στο The Passion of the Christ του Mel Gibson, ενώ φαίνεται πως επιστρέφει στις ταινίες του είδους καθώς αυτόν τον καιρό προετοιμάζεται για το The Passion of the Christ: Resurrection το οποίο ωστόσο ακόμα δεν έχει επίσημη ημερομηνία εξόδου στους κινηματογράφους. Στο Paul, Apostle of Christ δίνει μια από τις πιο ώριμες ερμηνείες του σε μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια να προσεγγίσει τον χαρακτήρα. Μαζί του οι Olivier Martinez, Joanne Whalley και John Lynch που κάνουν ότι καλύτερο μπορούν με τους ελλιπώς γραμμένους χαρακτήρες τους, ενώ το ρόλο του νεαρού Παύλου (Σαούλ) υποδύεται ο Γιώργος Καραμίχος που κάνει αξιοσημείωτα βήματα στο εξωτερικό.

Πρώτη δημοσίευση: 3 Σεπτεμβρίου 2018, 11:28
Ενημέρωση: 3 Σεπτεμβρίου 2018, 16:57
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Paul, Apostle of Christ (Paul, Apostle of Christ)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Wingwomen

Wingwomen

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Έχοντας κουραστεί να ζει κυνηγημένη, μια επαγγελματίας κλέφτρα αποφασίζει να αποσυρθεί — αφού...
7 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Hunger Games Ballad, από την Spentzos Hunger Games Ballad, από την Spentzos