Σύνοψη: Σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσουν το γάμο τους ο Ethan και η Sophie παρακινούμενοι από το θεραπευτή τους αποφασίζουν να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο σε μια απομονωμένη έπαυλη, όμως οι περίεργες καταστάσεις που συναντούν εκεί περιπλέκουν τη σχέση τους περισσότερο.

Άποψη: Ο Ethan (Mark Duplass) και η Sophie (Elisabeth Moss) επισκέπτονται τακτικά ένα ψυχολόγο (Ted Danson) λόγο της κρίσης που περνά ο γάμος τους. Η ερωτική τους ζωή είναι πλέον ανύπαρκτη, εκείνος την απάτησε, η επικοινωνία μεταξύ τους έχει πια χαθεί και οι δύο θρηνούν τη νιότη τους και τη σχέση που είχαν παλιά. Ο ψυχολόγος τους προτείνει να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο σε μια έπαυλη προκειμένου να αναθερμάνουν τη σχέση τους. Εκεί θα προσπαθήσουν να ξαναφτιάξουν τη σχέση τους, ωστόσο οι περίεργες καταστάσεις  με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι περιπλέκουν όλο και περισσότερο το δεσμό τους.

Συχνά η πλοκή ενός έργου δημιουργεί προσδοκίες στο θεατή που αδυνατεί να εκπληρώσει, ωστόσο το The One I Love αποτελεί ευτυχή εξαίρεση. Η ταινία καταφέρνει να διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ δράματος, μυστηρίου και ρομαντικής κομεντί και παρά τα εξωφρενικά γεγονότα που εξιστορεί διέπεται από μια εσωτερική λογική. Το σενάριο του  Justin Lader, που μιλά με τρόπο χιουμοριστικό αλλά και ουσιώδη για τις ανθρώπινες σχέσεις, εμπλουτισμένο με τις σωστές δόσεις μυστηρίου είναι σε θέση να κρατά το ενδιαφέρον του θεατή μέχρι το τελευταίο λεπτό οδηγώντας τον διαρκώς στο να προσπαθεί να μαντέψει τι πραγματικά συμβαίνει.

O Charlie McDowell (Τhe discovery) στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, δημιουργεί μια ταινία η οποία ακροβατεί ανάμεσα στα κινηματογραφικά είδη και βρίσκεται βαθιά μέσα στα ύδατα του Αμερικάνικου indie κινηματογράφου. Ο McDowell επιλέγει να γυρίσει μια ταινία με σκούρα χρωματική παλέτα, ενώ συχνά κινηματογραφεί τους ήρωες του σαν κάποιος να τους παρακολουθεί, εντείνοντας διαρκώς την ένταση της ταινίας. Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ταινίας για το σκηνοθέτη είναι το μικρό καστ, με τον Ted Danson να είναι ο μόνος πέρα από τους δύο πρωταγωνιστές που έχει γραμμές διαλόγου στη ταινία. Ο McDowell καταφέρνει να μην εγκλωβιστεί από αυτή τη συνθήκη και αντίθετα, με τη βοήθεια των δύο εξαιρετικά ταλαντούχων ηθοποιών, παραδίδει μια ταινία χωρίς βαρετές στιγμές.

Τόσο ο Duplass όσο και η Moss, δίνουν εντυπωσιακές ερμηνείες, προσθέτοντας σε χαρακτήρες που υπό άλλες συνθήκες θα φάνταζαν σχεδόν σα καρικατούρες στοιχεία που τους κάνουν τρισδιάστατους καθημερινούς ανθρώπους. Η μεταξύ τους χημεία πείθει το θεατή και το λεπτό χιούμορ που διέπει την ερμηνεία τους αποτελεί μεγάλο αβαντάζ της ταινίας.

Το The One I Love είναι η ταινία που πολλοί δεν έχουν ακούσει, όμως πολλοί περισσότεροι θα αγαπήσουν αφότου τη δουν. Καταφέρνει μέσα στη 1.5 ώρα που διαρκεί να ψυχαγωγήσει και να προβληματίσει το θεατή με τρόπου οι περισσότερες ταινίες αποτυγχάνουν ενώ είναι αξιοθαύμαστες οι ισορροπίες που καταφέρνει να διατηρήσει.

Πρώτη δημοσίευση: 19 Μαρτίου 2018, 18:19
Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2018, 18:25
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The one i love (Αυτός που αγαπώ)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
91
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Greatest Hits

The Greatest Hits

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει...
1 ημέρα
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos