O Νεντ Ουίκς είναι ένας γκέι ακτιβιστής που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα ασθένεια που θερίζει την γκέι κοινότητα.

Η τηλεταινία του HBO αφηγείται την ζωή των ανθρώπων μιας κοινότητας αποκλεισμένης για χρόνια, που η ξαφνική απελευθέρωση τους διαλύεται από την νέα μεταδοτική ασθενια του HIV στις αρχές των 80s.

Η ταινία είναι ένα πολύωρο δράμα για μια κοινότητα αποκλεισμένων ανθρώπων, η οποία όμως πάλλεται. Σκηνές γεμάτες συναισθήματα και ένταση. Άνθρωποι που παλεύουν για τα συναισθήματα τους, τα δικαιώματά τους, για την επιβίωση, για την ζωή τους.

Η σκηνοθεσία του τηλεοπτικού Ryan Merphy (δημιουργός των Nip Tuck, Glee, American Horror Story) ειναι εξαιρετική,  χτίζει συναισθήματα, πορτραίτα ηρώων. Ήρωες μέσα σε μια καθημερινότητα. Ο Μαρκ Ράφαλο σε έναν δύσκολο ρόλο, μας ξενίζει, σα να υπερβάλλει εαυτό, σα να φωνάζει υπερβολικά για ακουστεί αλλά και για να μας πείσει. Μας κουράζει.

Η Τζούλια Ρομπερτς από την άλλη, ειναι η ήσυχη δύναμη της ταινίας, με μια μετρημένη ερμηνεία. Τέλος, ο Joe Matelo δίνει μια από τις πιο συγκινητικές ερμηνείες στο φιλμ: δυνατος, συναισθηματικός,  αληθινός.

Το «The normal heart» διαρκεί 2 ώρες, είναι μάλλον πολλές. Ίσως θα μπορούσαν να είχαν κόψει ορισμένες σκηνές για να υπάρχει ευκολότερη και πιο απρόσκοπτη ροη, όμως και μόνο για το ιστορικό της κομμάτι, αξίζει την θέαση.

Περίληψη: 'Η ιστορία σχετικά με το πώς ξεκίνησε η κρίση για τη νόσο HIV- AIDS στη Νέα Υόρκη στις αρχές του 1980. Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Κράμερ που έχει κερδίσει βραβείο Τόνυ, η ταινία πρόκειται για μια τολμηρή ματιά στην κρατική πολιτική ισότητας των φύλων καθώς οι ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές και οι σύμμαχοι τους στην ιατρική κοινότητα μάχονται για να αποκαλύψουν την αλήθεια σχετικά με το ξέσπασμα της επιδημίας σε μια πόλη και σε ένα έθνος που αρνείται να αντιμετωπίσει τα δεδομένα. 

Πρώτη δημοσίευση: 28 Aug 2015, 14:15
Ενημέρωση: 28 Aug 2015, 14:16
Τίτλος:
The normal heart (The normal heart)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
132
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos