Microbe and Gasoline

microbe and gasoline - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο 14χρονος Theo, νέος μαθητής σε σχολείο των Βερσαλιών, γίνεται από την πρώτη μέρα φίλος με τον συνομήλικό του Daniel, καθώς μοιράζονται την απαξίωση των υπόλοιπων συμμαθητών τους. Μαζί αποφασίζουν να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο που να μοιάζει με... μικρό σπίτι και να ταξιδέψουν!

Άποψη: Οι εφηβικές φιλίες μεταξύ αγοριών είναι ένα θέμα που σε προηγούμενες φιλμικές καταγραφές του είχε αφήσει εποχή, όπως στα «400 χτυπήματα» του François Truffaut και το «Stand by me» του Rob Reiner. Και είναι αλήθεια ότι έχουν μια διαχρονική γοητεία, τόσο για τους θεατές όσο και για τους σκηνοθέτες/σεναριογράφους που θα επιλέξουν να διηγηθούν μέσα από αυτές κομμάτια της δικής τους εφηβείας.

Με το Microbe and Gasoline έρχεται η σειρά ενός από τους πιο πρωτότυπους και αναγνωρίσμους σκηνοθέτες και σεναριογράφους της εποχής μας, του Michel Gondry, να μας παρουσιάσει τα άχαρα γυμνασιακά χρόνια μέσα από τη δική του ματιά. Άρα, μπορούμε να περιμένουμε σίγουρα κάτι παιχνιδιάρικο και ξεχωριστό, όπως το «Science of Sleep» ή το «Be Kind Rewind»;

Και ναι και όχι! Στην τελευταία του ταινία, o Gondry είναι πιο συμβατικός από ποτέ, αφήνοντας στην άκρη τις ονειρικές σεκάνς και τα κλεισίματα του ματιού στα οποία μας έχει συνηθίσει. Αλλά το Microbe and Gasoline δεν παύει να είναι μια ταινία του Gondry: συνεπώς έχει δύο αξιολάτρευτους πρωταγωνιστές σε μια ασυνήθιστη περιπέτεια, έξυπνους διαλόγους, σκηνές με τις οποίες γελάς δυνατά και υπέροχη μουσική από τον Jean-Claude Vannier.

Δεν είναι η ταινία που θα σου αλλάξει τη ζωή, à la «Eternal Sunshine of the Spotless Mind», αλλά θα σε ταξιδέψει για 1 ώρα και 45 λεπτά στις πιο τρυφερές στιγμές της εφηβείας σου

Πρώτη δημοσίευση: 8 Μαρτίου 2017, 18:28
Ενημέρωση: 8 Μαρτίου 2017, 18:28
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Microbe and Gasoline (Απίθανο ταξίδι)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos