Μαχαιροβγάλτης

Μετά το θάνατο του πατέρα του, ο Νίκος δέχεται τη προσφορά του θείου του να αφήσει το χωριό και να έρθει στη πόλη να φυλαει τα σκυλιά του.
Μαχαιροβγάλτης

Η ανθρώπινη συνθήκη που βλέπει μόνο ένστικτο

Όσο δύσκολο είναι να συγχωρήσεις τη σχεδόν ετοιμοπαράδοτη σκληρότητα για την οποία είσαι πια προετοιμασμένος και τον υπόνομο που αναμένει τους no future άξιους για τα χειρότερα χαρακτήρες του, τόσο απίθανο και να αγνοήσεις το συγκροτημένα ποιητικά μανιοκαταθλιπτικό σινεμά του Οικονομίδη.

Στο απόγειο της απαισιοδοξίας του, οι ήρωες δε μοιάζουν ικανοί να επαναστατήσουν για τη χαμένη ζωή τους, ίσως γιατί δεν έχουν συνείδηση αυτής και η λεκτική βία κάνει στη μπάντα μπας και συνειδητοποιήσεις πόσο πιο αληθινά ζοφερές είναι οι αποχρώσεις ενός γκρίζου που δε μυδραλιοβολεί το μίσος με λέξεις. Οι όποιες διαφορές έγκεινται στην ικανότητα του ήρωα να φτάσει στα άκρα και να "κλέψει" τη ζωή κάποιου άλλου στα ίσια, οταν νιώσει πως και οι ισχνότατοι δεσμοί καταλύθηκαν, για να ανακαλύψει και αυτός με τη σειρά του ότι έχει ενταφιαστεί σε ένα ιδανικό μοντέλο οικογενειακής θαλπωρής.

Τα αντιδραστικά στοιχεία μίας ολικής απουσίας θετικού χαρακτήρα και συναισθημάτων με την ανθρώπινη συνθήκη να βλέπει μονάχα ένστικτο και να βρίσκει κάθαρση μέσω ζωικού βασιλείου παραμένουν και η συνέπεια μιας κάθετης ματιάς που δεν έχει να ελπίζει σε πολλά είναι δύσκολο να επικοινωνήσει σε όσους έχουν απορρίψει το ύφος του δημιουργού. Μαζί με αυτά εξακολουθούν και η αυτάρκεια των πλάνων που καρφώνονται με δύναμη διαρκείας, όπως η απελευθερωμένη κρυφοχαρά της Καλιμάνη στο μπαλκόνι.

Παναγιώτης Ευσταθιάδης

Πρώτη δημοσίευση: 7 Δεκ. 2011, 16:11
Ενημέρωση: 7 Δεκ. 2011, 16:11
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Μαχαιροβγάλτης (Mαχαιροβγάλτης)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The nightingale

The nightingale

Σύνοψη: Στην Τασμανία του 1825, η Κλερ είναι κατάδικος των Βρετανών και ενώ έχει...
11 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870