Σύνοψη: Το καλοκαίρι πριν φύγει για το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, η Sam μαζί με τον πατέρα της Frank δημιουργούν το δικό τους συγκρότημα, ηχογραφούν ορισμένα τραγούδια, ενώ εμφανίζονται και live στο δισκάδικο του Frank για μία πρώτη και τελευταία συναυλία.

Άποψη: Ο σκηνοθέτης Brett Haley (“The Hero”, “I’ll See You in My Dreams”) φέρνει κοντά μας μια ήρεμη και συγκινητική coming-of-age ιστορία, η οποία εκτυλίσσεται σε μια μοντέρνα γειτονιά του Brooklyn με πρωταγωνιστή τον Frank (Nick Offerman) και την κόρη του Sam (Kiersey Clemons). Οι δυό τους αντιμετωπίζουν μια τεράστια απώλεια: ο Frank της γυναίκας του, και η Sam της μητέρας της. Προσπαθούν να διαχειριστούν το πένθος τους μέσα από τη μουσική για αυτό και γράφουν και παίζουν τραγούδια στο στούντιο του σπιτιού τους. Αφού ηχογραφούν το τραγούδι “Hearts Beat Loud”, ο Frank (εν αγνοία της κόρης του) το ανεβάζει στο Spotify. Από τη μια αυτή η κίνηση φαίνεται απελπισμένη, αφού είναι ξεκάθαρο πως ο ίδιος επιθυμεί να μην φύγει ακόμα από το σπίτι η Sam, αλλά από την άλλη, ο πόθος του είναι να γίνει ένας επιτυχημένος μουσικός.

Το σενάριο του Haley επικεντρώνεται στο πώς η μουσική είναι ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων, με τα οποία παλεύουν οι χαρακτήρες μας. Για αυτό το σενάριο δεν έχει μελοδραματικές σκηνές και τις διάφορες φανφάρες, αλλά βασίζεται σε μια διακριτική έκφανση συναισθημάτων. Η ιστορία αποτελείται από λίγες μεγάλες και μικρές λεπτομέρειες, κάτι που κρατά το σενάριο διαχειρίσιμο, ενώ ταυτόχρονα κάνει νύξη σε μεγαλύτερα υπαρξιακά θέματα, όπως αυτά της αγάπης, του θανάτου, της φθοράς, και της ενηλικίωσης. Ο Frank αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, την σταδιακή άνοια της μητέρας του Marianne (την οποία υποδύεται με εξαιρετική χάρη η Blythe Danner), το πένθος, αλλά και την τεράστια αλλαγή που θα επιφέρει η απουσία της Sam. Η Sam αντιμετωπίζει το στρες του διαβάσματος, τον ενίοτε ανεύθυνο πατέρα της, τον ενθουσιασμό ενός νέου ερωτικού ενδιαφέροντος, αλλά και τη μελαγχολία και τον φόβο της αναχώρησής της: τη στιγμή που βρήκε τα πατήματά της στη ζωή, πρέπει να φύγει από τη Νέα Υόρκη μακριά από αυτούς που αγαπά και να επιδιώξει τις σπουδές της στην ιατρική.

Ουσιαστικά, παρακολουθούμε δύο ιστορίες ενηλικίωσης, με επίκεντρο τον Frank και τη Sam: η αναχώρηση από την «φωλιά» είναι δύσκολη υπόθεση και για τους δύο. Οι ερμηνείες είναι και αυτές διακριτικές, ακριβώς όπως το σενάριο. Ο Offerman είναι εξαιρετικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο, επιδεικνύοντας το ταλέντο του σε αρκετές σκηνές, άλλες αστείες και άλλες στενάχωρες. Η Clemons που υποδύεται την κόρη του είναι εξαιρετική και κατά πιθανότητα, a star on the rise. Είναι φυσική και εκφραστική, είτε μιλά είτε τραγουδά. Το ταλέντο της διαχέεται σε κάθε σκηνή, ενώ καταφέρνει να μας μεταφέρει τους παλμούς της εφηβείας, μιας εποχής γεμάτης δίψα για εξερεύνηση και γεμάτη ερωτικής απογοήτευσης. Τελικά η ταινία αφορά περισσότερο την διερεύνηση των συναισθημάτων μεταξύ πατέρα και κόρης, παρά μια εμπορική μουσική επιτυχία. Είναι για τον πρώτο λόγο που το τραγούδι του Frank και της Sam είναι επιτυχημένο, και όχι για τον δεύτερο. Όπως υπόσχεται και ο τίτλος, οι καρδιές σας θα χτυπήσουν δυνατά!

Πρώτη δημοσίευση: 16 Απριλίου 2019, 15:51
Ενημέρωση: 16 Απριλίου 2019, 15:51
Τίτλος:
Hearts Beat Loud
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38143
Tanweer
28151
Tanweer
18587
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos