Go with me (Blackway)

blackway - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ένας συνταξιούχος υλοτόμος βοηθάει μία γυναίκα που επιστρέφει στην γενέτειρα της στη Βόρεια Αμερική και παρενοχλείται από τον τοπικό νονό. 

Άποψη: Η μικρή ανώνυμη πόλη του Βορρά στην οποία διαδραματίζεται το Blackway, μοιάζει σαν να κατοικείται αποκλειστικά από απόγονους της Νεάντερταλ οικογένειας που ζούσε μακρυά από τον νόμο, στο Deliverance. Νόμος και Αστυνομία δεν πατάνε εκεί και ο μοναδικός άρχοντας είναι ο  δαιμονικός κακός μαφιόζος, Μπλάκγουεϊ  (Ρέι Λιότα). Η Λίλιαν (Τζούλια Στάιλς – Bourne) είναι μια κοπέλα που επιστρέφει να ζήσει στο σπίτι της μητέρας της και γίνεται το καινούργιο παιχνιδάκι που θέλει να αποκτήσει ο  δαιμονικός κακός μαφιόζος, Μπλάκγουεϊ.

Ο τοπικός Σερίφης ούτε το συζητά για να την βοηθήσει όταν εμφανίζεται αγκαλιά με την γάτα της αποκεφαλισμένη, θύμα του δαιμονικού κακού μαφιόζου, Μπλάκγουεϊ και της προτείνει να ζητήσει βοήθεια από κάποιον από τους υλοτόμους της περιοχής.

Ο μόνος που δέχεται να την βοηθήσει, είναι ο συνταξιούχος Λέστερ (Άντονι Χόπκινς) που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον δαιμονικό κακό μαφιόζο, Μπλάκγουεϊ. Μαζί του παίρνει και τον λίγο αφελή και τραυλό, αλλά ντουλάπα που αντέχει πολύ ξύλο, Νέιτ (Αλεξάντερ Λούντβικ –The Hunger Games) και αποφασίζει ότι το ποτήρι ξεχείλισε και πρέπει να ξεμπερδεύουν μια και καλή με τον δαιμονικό κακό μαφιόζο, Μπλάκγουεϊ.

Το Blackway, είναι ένα exploitation της σειράς, που δεν το σώζουν ούτε οι άνευροι αστέρες του, ούτε το ορεινό τοπίο, ούτε η μικρή του διάρκεια. Θα μπορούσε να σταθεί ως ένα επεισόδιο του CSI Montana, εάν υπήρχε, από αυτά που τα βλέπεις και πετάγεσαι ως την κουζίνα να πιεις ένα ποτήρι νερό, σε παίρνει ο κολλητός σου και λέτε τα νέα σας, ενώ ταυτόχρονα τσεκάρεις και το Facebook.  Η μικρή πόλη διαφεντεύεται από τον δαιμονικό κακό μαφιόζο, Μπλάκγουεϊ.

Δεν ξέρω εάν σας το έχω πει ήδη αυτό. Αλλά στην ταινία, αναφέρεται περίπου τριάντα φορές.

Όταν λοιπόν ο κακός δείχνει πόσο δαιμονικά κακός είναι, ενώ εσύ περιμένεις να δεις τον Φρανκ Μπουθ από το Blue Velvet, συναντάς έναν από τους κακούς που βλέπεις στα CSI. Και αναρωτιέσαι πως γίνεται μια πόλη να αποχαιρέτησε τον νόμο εξαιτίας αυτού του τύπου, και που είναι αυτός ο δαιμονικός κακός μαφιόζος, Μπλάκγουεϊ τον οποίον τρέμει όλος ο ντουνιάς.

Δεν περιμένω από μια ταινία αυτού του είδους να με συνεπάρει, ούτε να αλλάξει τον κινηματογράφο. Περιμένω πάντως, τουλάχιστον να υπηρετήσει με όρεξη τα κλισέ που περιμένεις από μια τέτοια ταινία. Καταλαβαίνω ότι διαμαντάκια όπως το Green Room δεν γυρίζονται κάθε μέρα, αλλά λίγη πρωτοτυπία και, έστω λίγη, αληθοφάνεια; Κάπου να στηριχθούμε και εμείς βρε αδερφέ;

Το Blackway δεν μπορεί ούτε καν να σε κρατήσει να το δεις ολόκληρο, και επιβεβαιώνει το νόμο του κινηματογράφου που λέει ότι μια ταινία είναι τόσο καλή όσο καλός είναι ο κακός της. Ο δαιμονικός κακός μαφιόζος, Μπλάκγουεϊ παίρνει κάτω από την βάση. Μα να αποκεφαλίζει γατιά; Σοβαρά;

Βασίλης Παπαστεργίου.

Πρώτη δημοσίευση: 13 Μαΐου 2017, 20:57
Ενημέρωση: 18 Οκτ. 2021, 13:04
Τίτλος:
Go with me (Blackway) (Εκδίκηση)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos