Fighting with my family

Fighting with my family - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Η αληθινή ιστορία της παλαίστριας του WWE, Σαράγια Πέιτζ Μπέβις, η οποία κατάφερε από την μικρή οικογενειακή επιχείρηση πάλης, να γίνει στα 21 της η νεότερη συμμετέχουσα που κερδίζει τίτλο στον αμερικάνικο θεσμό.

Άποψη: Μοναχικός ο αγώνας της Πέιτζ (η Φλόρενς Που από το “Little Drumemr Girl”) μέχρι την κορυφή, όμως σίγουρα όχι απολύτως προσωπικός. Στο biopic του Στίβεν Μέρτσαντ των “The Office” και “The Ricky Gervais Show”, η κάμερα κεντράρει στην ασυμβίβαστη ηρωίδα η οποία προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, ωστόσο η οικογένειά της θα συμβάλλει σημαντικά τόσο στην δική της επιτυχία όσο και σε αυτήν της ταινίας.

Αν και με ιδιόμορφη θεματική καθώς το WWE δεν είναι στις προτιμήσεις όλων και πολλοί είναι αυτοί που το βλέπουν καχύποπτα, το “Fighting with My Family” δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρεξηγήσεων γιατί πολύ απλά έχει τον αέρα της συγκεκριμένης οικογένειας από το Νόριτς και δεν υποκρίνεται. Το πλαίσιο της όπου θα διαδραματιστεί όλη η ιστορία, κουβαλάει την απροκάλυπτη σιγουριά μιας feel good ταινίας αμερικάνικης κοπής, παρόλα αυτά η αλητεία της Βρετανίας παραμένει το πιο γοητευτικό κομμάτι και το πιο ακαταμάχητο.

Όταν η Πέιτζ περνάει τα προκριματικά αλλά ο αδερφός της, Ζακ, μένει εκτός, το “Fighting with My Family” δείχνει το μοτίβο που θα ακολουθήσει και η αναμενόμενη εξέλιξη είναι στα προβλεπόμενα. Αλλά είτε με συναισθηματικές κρίσεις είτε με κωμικές στιγμές (στις καλύτερες από αυτές συμμετέχει και ο “The Rock”) θα μείνει έντονο μέχρι το τέλος και ακομπλεξάριστο όπως θα έπρεπε να είναι.

Και αφού στόχος δεν είναι ο προορισμός, που εν προκειμένω δε λέει και πολλά ή μάλλον δεν λέει κάτι έξω από τα συνηθισμένα, αλλά η διαδρομή, ο Μέρτσαντ δίνει μία κωμική σκληράδα στους ρόλους των Νικ Φροστ, Λένα Χίντι (Σέρσεϊ Λάνιστερ) και Βινς Βον τους οποίους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και αναλόγως, όπως προστάζει κάθε φορά το σενάριο του.

Ενδεχομένως, βέβαια, αυτή η εκδοχή να μην είναι η καλύτερη που θα μπορούσαμε να έχουμε. Η φύση της ταινίας και η υπόθεσή της, σήκωναν περισσότερη αυθάδεια και “αγριάδες” διότι καλό το “Fighting with My Family” αλλά όταν εισβάλλει η οικογένεια, ο Μέρτσαντ χαλάει λίγο το ωραίο ξεκίνημα και ίσα που δε το γυρνάει σε δράμα. Ευτυχώς, η κατρακύλα δεν διαρκεί για πολύ και εύκολα μπορούμε να πούμε ότι αυτή είναι μία ταινία με την οποία θα περάσετε καλά.

Πρώτη δημοσίευση: 26 Μαΐου 2019, 16:28
Ενημέρωση: 12 Aug 2019, 12:57
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Fighting with my family (Παλεύοντας με την οικογένειά μου)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos