Σύνοψη: Ήρθε η ημέρα που ο Frank Teagarten (Alec Baldwin) και η γυναίκα του Nancy (Salma Hayek) αποχαιρετούν την κόρη του στους κοιτώνες του πανεπιστημίου της. Όταν πλέον επιστρέφουν στο φανταχτερό τους σπίτι που βρίσκεται σε μια εξίσου φανταχτερή γειτονιά, η σκληρή πραγματικότητα τους κοιτά κατάματα, καθώς οι θυσίες που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια για να μεγαλώσουν την κόρη τους με όλες τις ανέσεις, έχουν αποβεί μοιραίες. Χωρίς λεφτά οι Teagarten σκαρφίζονται διάφορες κομπίνες για να μπορέσουν να ανακάμψουν.

Άποψη: Με σκηνοθέτη και συγγραφέα τον Fred Wolf, το “Drunk Parents” κυμαίνεται περίπου στα κυβικά των “Grown Ups” και “Joe Dirt”, ταινίες στις οποίες ο Wolf ήταν σκηνοθέτης ή/και σεναριογράφος. Αυτό σημαίνει πως το “Drunk Parents” δεν είναι ούτε μια καλή κωμωδία, ούτε μια καλή οικογενειακή ταινία.

Τα στοιχεία που θα μπορούσαν να το έκαναν μια επιτυχημένη ταινία είναι εκεί: αλλοπρόσαλλες ερμηνείες από τον Baldwin και την Hayek, cameo από τον Will Ferrell και τον Colin Quinn, ακόμα και οι Joe Manganiello (“Magic Mike”) και Treat Williams (“A Streetcar Named Desire”, “Prince of the City”) εμφανίζονται μόνο για να περάσουν απαρατήρητοι. Το σενάριο προς στιγμήν μας θύμισε το “Fun with Dick and Jane” με τους Jim Carrey και Tea Leoni, αλλά τελικά αντί να μας προσφέρει μια γλυκόπικρη εικόνα περί οικονομικής δυσχέρειας, καταλήγει σε ένα παντελώς άσχετο σύμπερασμα περί οικογενειακών αξιών και θαλπωρής.

Δυστυχώς το “Drunk Parents” είναι tone-deaf, δηλαδή το ύφος του αστοχεί σε σχέση με τις κοινωνικο-οικονιμικές εξελίξεις, όχι μόνο της Αμερικής, αλλά παγκοσμίως. Όταν δε η Nancy απηυδεί με την τιμή 4 δολλαρίων για ένα κολοκύθι, η σκηνή δεν είναι κωμική, αλλά τραγική, όχι μόνο γιατί ένα κολοκύθι μπορεί να πωλείται στις τιμή των 3.5 ευρώ, αλλά γιατί η Nancy μοιάζει να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα, μοιάζει να είναι απαίδευτη και ανενημέρωτη για την παγκόσμια οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Οι Teagarten καταφεύγουν στον αλκοολισμό για να αντέξουν την νέα οικονομική τους πραγματικότητα, αλλά η ταινία δεν εξετάζει σοβαρά αυτό το ζήτημα που μαστίζει τόσους ανθρώπους που βρέθηκαν στην ίδια θέση. Αντιθέτως, το ποτό αποτελεί την αφορμή για την υπόθεση, αφού τα μπερδέματα του Frank και της Nancy ξεκινούν την πρώτη μεθυσμένη τους μέρα που αποφασίζουν να βάλουν στο Airbnb το σπίτι του γείτονά τους εν αγνοία του.

Η ταινία θα μπορούσε να ήταν μια επιτυχημένη σάτιρα για το οικονoμικά ανώτατο στρώμα αν έβγαινε στους κινηματογράφους το 2007, και όχι το 2019. Αξίζει να σημειώσουμε και τις ερμηνείες των δύο A-listers, Baldwin και Hayek, οι οποίες, αν και δεν συγκρίνονται με άλλες στην καριέρα τους, είναι αυτές που κρατούν εν ζωή την ταινία και εν τέλει την κάνουν υποφερτή.

Για να ανακεφαλαιώσουμε: αν δεν είστε φαν του Baldwin και της Hayek, το “Drunk Parents” δεν είναι η κατάλληλη επίλογη, όπως επίσης αποτελεί λανθασμένη επιλογή αν θέλετε να παρακολουθήσετε μια καλή κωμωδία.

Πρώτη δημοσίευση: 6 Ιουλίου 2019, 15:25
Ενημέρωση: 6 Ιουλίου 2019, 15:25
Τίτλος:
Drunk parents (Μεθυσμένοι και απένταροι)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10128
Tanweer
5947
Film Group
2726
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos