Σύνοψη: Τρείς εγκληματίες, ο Stacy (Adrian Brody), ο Walker (John Malkovich) και ο Gage (Rory Culkin), βρίσκονται παγιδευμένοι σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη ύστερα από μια αποτυχημένη ληστεία. Όσο περιμένουν έναν συνεργάτη τους να έρθει να τους διασώσει, σκοντάφτουν σε νέες ανακαλύψεις. Μια από αυτές είναι ένας σκύλος ονόματι DeNiro, ο οποίος έχει αιμοβόρες διαθέσεις.

Σύνοψη: Ο συγγραφέας/σκηνοθέτης Paul Solet (του τηλεοπτικού "Mars") μάλλον αναρωτήθηκε πως θα ήταν το “Reservoir Dogs” αν πράγματι υπήρχαν σκύλοι. Το αποτέλεσμα; Το “Bullet Head,” μία ταινία με έναν ασαφή τίτλο (σίγουρα υπάρχουν πολλές σφαίρες, αλλά για ποιού το κεφάλι μιλάμε δεν είναι ακριβές), μια μέτρια προς καλή πλοκή, ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία και ένα δυνατό καστ (προσθέστε και τον Antonio Banderas ως Blue στον ρόλο του κακού). Ας σας κατατοπισούμε όμως πρώτα λίγο παραπάνω. Η ταινία χωρίζεται σε δύο αφηγηματικά μέρη: το πρώτο είναι το παρόν, κατά το οποίο οι εγκληματίες είναι παγιδευμένοι με τον σκύλο DeNiro και το παρελθόν το οποίο παρακολουθούμε σε τρία flashbacks, με κάθε ένα να αντιστοιχεί σε κάθε έναν αντι-ήρωα μας. Ο σκηνοθέτης είναι φιλόζωος και το “Bullet Head” το κάνει ξεκάθαρο.

Κάθε flashback αφορά κάποια πολύ σημαντική εμπειρία του καθενός και δεν είναι τυχαίο πως εμπλέκονται ζώα σε αυτές: ο Stacy γλίτωσε τη φυλακή χάριν ενός ανιχνευτή σκύλου, ο Walker ήθελε να κάνει δώρο στην κόρη του μια γυάλα γεμάτη ψάρια και ο Gage (ο οποίος έχει την πιο συγκινητική ιστορία) ήθελε σαν μικρό παιδί να αποκτήσει έναν σκύλο. Το γεγονός ότι υπάρχει ένα πολύ ταλαντούχο κάστ λειτουργεί ως προσόν, αφού οι ηθοποιοί μπορούν και μας αγγίζουν με αυτές τις ιστορίες τους. Πέραν από μια ωδή στα ζώα όμως, η ταινία αποδίδει και φόρο τιμής σε μια περασμένη κινηματογραφική εποχή. Πέραν του οτι ο σκύλος ονομάζεται DeNiro, εμφανίζονται και άλλα ονόματα σκύλων, όπως αυτό του Newman. Ο σκύλος DeNiro, συμπεριλαμβάνεται και αυτός ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, και αξίζει να σημειώσουμε πως είναι αρκετές οι φορές που βλέπουμε POV πλάνα από τον ίδιο τον σκύλο (για τον οποίο παρακολουθούμε παραπάνω από ένα flashback). Δυστυχώς, όμως ο DeNiro αποτελεί απειλή για τους τρείς πρωταγωνιστές, αφού ο αρχί-κακός Blue διεξάγει κυνομαχείες και ο DeNiro είναι το αστέρι της παράστασης. Μια από τις καλύτερες σκηνές δράσης εκτυλίσσεται ανάμεσα στον Stacy (Brody) και τον DeNiro, με τον Stacy να κρύβεται μέσα σε ένα πιάνο για να ξεφύγει από την λύσα του σκύλου. Οι δυό τους όμως έρχονται σε μια αλληλοκατανόηση και τρέφουν έναν αμοιβαίο σεβασμό.

Το γεγονός ότι ο Solet μπόρεσε σκηνοθετικά να πλημμυρίσει τις σκηνές αυτές με αυθεντική αγωνία και αληθινό συναίσθημα είναι ένα αξιοπέριεργο επίτευγμα. Το τέλος της ταινίας όπου ο DeNiro αποδεικνύεται ο πραγματικός ήρωας και η κινητήρια δύναμη για να αλλάξει την ζωή του ο Stacy, μας έφερε πραγματικά δάκρυα στα μάτια. Αξίζει να το επαναλάβουμε: το ότι ο DeNiro είναι ο ήρωας της ταινίας, μιας ταινίας που συμπεριλαμβάνει τέτοιο κάστ, είναι ένα επίτευγμα άλλου βεληνεκούς. Μπορεί από δράση το “Bullet Head” να είναι λίγο μονότονο, αλλά οι Brody, Malkovich, Banderas και Culkin είναι η σωτήρια δύναμη της ταινίας. Ο DeNiro από την άλλη είναι η καρδιά του “Bullet Head,” μίας ταινίας που όσο απίστευτο και αν είναι το σενάριο είναι άλλο τόσο συγκινητικό.

Πρώτη δημοσίευση: 17 Μαρτίου 2019, 15:57
Ενημέρωση: 18 Μαρτίου 2019, 10:56
Τίτλος:
Bullet Head (Παγίδα θανάτου)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
93
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos