Breaking Bad

'Καθηγητής Χημείας, μεσήλικάς, οικογενειάρχης σε όχι τοσο καλή οικονομική κατάσταση ανακαλύπτει ότι έχει μη ιάσιμο καρκίνο του πνεύμονα. Σιγά σιγά ξεκινάει να βλέπει τη ζωή με άλλη ματιά, να συνειδητοποιεί τους συμβιβασμούς που έκανε και τα στερεότυπα που ακολούθησε, και παίρνει την απόφαση να στραφεί στο έγκλημα και συγκεκριμένα στο "μαγείρεμα" και διανομή του ναρκωτικού μεθαμφεταμίνη με ό,τι αυτό συνεπάγεται...'
Breaking Bad - κριτική ταινίας

Η λογική του παραλόγου

Ηθικός δε γεννιέσαι, γίνεσαι. Και παραμένεις υπό συνθήκες. Αν η μοίρα τα φέρει ανάποδα προσαρμόζεσαι ανάλογα. Και η μοίρα τα έφερε ανάποδα στον πρωταγωνιστή του Breaking Bad, Walter White(Bryan Cranston).

Ο μεσήλικας Walt είναι σύζυγος, είναι πατέρας ενός παιδιού με το δεύτερο να έρχεται, διδάσκει χημεία σε μαθητές λυκείου και η μεσοαστική ζωή του κυλά ήρεμα και σχεδόν βαρετά. Μέχρι που η διάγνωση καρκίνος του πνεύμονα ήρθε να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο Walter αντιμέτωπος τώρα με το θάνατο προσπαθεί για το αυτονόητο: να παράσχει στην οικογένεια του αρκετά χρήματα ώστε να ζήσουν αξιοπρεπώς εν απουσία του. Και ο τρόπος που βρήκε είναι η παρασκευή μεθαμφεταμίνης.

Ξέρει τη χημεία του, δεν ξέρει τα χωράφια του. Το ψευδώνυμο του όμως, Heisenberg, αρχίζει να ακούγεται και να γίνεται μύθος. Η μυρωδία της εξουσίας κάνει τον Walter να θέλει κι άλλα χρήματα κι άλλο έδαφος και περισσότερη εξουσία. Παίζει πολύ επικίνδυνα το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με τον κουνιάδο του, Hank, πράκτορα της δίωξης ναρκωτικών και εκπαιδεύει τον άμαθο συνέταιρο-εξαρτημένο στη μεθαμφεταμίνη συνεργάτη του, Jesse.

Το αξιοπερίεργο της δραματικής σειράς είναι οτι κατά τη μεταμόρφωση του ταπεινού οικογενειάρχη σε άνα ανήθικο τέρας, το κοινό παραμένει με το μέρος του. Αρχικά με τον καλό Walter έπειτα με τον πιο καλό από τους κακούς και τελικά με τον αδίστακτο Heisenberg. Κάθε επεισόδιο μας κρατάει στην ακρη του καναπέ καθώς η πλοκή δεν χαλαρώνει ποτέ. θα υπάρξει κάθαρση; Θα καταφέρει να βρει εξιλέωση ή θα παραμείνει μια για πάντα στην πιο σκοτεινή του πλευρά;

Υeah bitch! Magnets!

Εξαιρετική η παρουσία του Aaron Paul ως Jesse, ο οποίος έχει αποσπάσει 2 βραβεία Emmy για το ρόλο. Η σειρά διέκοψε το φθινόπωρο που μας πέρασε τον πέμπτο και τελικό κύκλο, ο οποίος συνεχίζει στις 11 αυγούστου με τα 8 τελευταία επεισόδια. Στην Ελλάδα κυκλοφορoύν σε dvd και οι πέντε κύκλοι.

Βίκυ Μοσχονησιώτου

Πρώτη δημοσίευση: 13 Ιουνίου 2013, 20:35
Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2013, 20:35
Τίτλος:
Breaking Bad (Breaking Bad)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos