Anchorman 2: The legend continues

Ο υπερεπιτυχημένος παρουσιαστής ειδήσεων Ron Burgundy αφήνει πίσω του τα 70s και ξαναμαζεύει την "news team" για να δημιουργήσουν στα 80s κάτι που κανείς δεν είχε σκεφτεί: ένα 24ωρο κανάλι ειδήσεων!
Anchorman 2: The legend continues - κριτική ταινίας

Ron, θα σε αγαπάμε για πάντα!

Ο παραπάνω από μυθικός παρουσιαστής ειδήσεων Ron Burgundy ήρθε από το πουθενά το 2004 και τοποθέτησε τον Φέρελ στο... Τσάμπιονς Λιγκ των νέων κωμικών. Παρέα με τον σκηνοθέτη/σεναριογράφο Ανταμ Μακέι θα δημιουργήσουν τα κλασικά "Talladega nights" και "Step Brothers" ενώ ο Anchorman παραμένει σημείο καλτ αναφοράς. Η πιθανότητα σίκουελ τα τελευταία 5,6 χρόνια ολοένα και μεγάλωνε και επιτέλους η ώρα ήρθε.

Ο νέος Anchorman δημιούργησε τρομερές προσδοκίες λόγω της δεδομένης ικανότητας του Φέρελ και τις ελάχιστες... γκέλες του έως σήμερα. Και όσο οδυνηρό είναι για εμάς τους φαν να το παραδεχτούμε, το σίκουελ δεν μπαίνει στο πάνθεον του αγαπημένου μας ηθοποιού. Οχι πως δεν γελάς, ούτε τίθεται σύγκριση με το 80% των κωμωδιών εκεί έξω.

Αλλά η αίσθηση βλέποντάς τον ξανά είναι αυτή του παλιού μας φίλου, που πάντα γελάμε με τα αστεία του αλλά τα έχουμε ήδη ξανακούσει. Κανείς δεν τα λέει καλύτερα από αυτόν, αλλά έχει χαθεί το σημαντικότερο στοιχείο: η έκπληξη. Η στιγμή που λες "τι λέει αυτός ρε φίλε!". Ακόμα και η περιβόητη πλέον σκηνή στο φινάλε με τη συγκέντρωση των ειδησεογραφικών ομάδων από κάθε μέρος του πλανήτη, είναι μεν εντυπωσιακή αλλά όχι αστεία.

Το καστ βέβαια είναι αλάθανστο, ο Καρέλ έχει μεγαλύτερο ρόλο, η σχέση του με την Γουίγκ πετυχημένη. Τα καλά αστεία είναι σίγουρα περισσότερα από τα αποτυχημένα και αυτό το δεύτερο μέρος δεν προσθέτει αλλά ούτε βέβαια αφαιρεί τίποτα από τη γοητεία του πιο ηλίθιου παρουσιαστή ειδήσεων που έχεις δει στο σινεμά! Tα 143 λεπτά ανήκουν στην Super Sized R-Rated Version. Η... κανονική διαρκεί 115 λεπτά.

Γιάννης Λυμπέρης

Πρώτη δημοσίευση: 13 Ιουνίου 2014, 04:55
Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2014, 04:55
Τίτλος:
Anchorman 2: The legend continues (Ο παρουσιαστής 2: Ο μύθος συνεχίζεται)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
119
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos