Adult world

Η Amy σπουδάζει δημιουργική γραφή και έχει εμμονή με το να γίνει μεγάλη συγγραφέας, ενώ ο περίγυρός της προσπαθεί να την προσγειώσει απότομα.
Adult world - κριτική ταινίας
"Σε βρίσκει η ποίηση"
 
Ο Scott Coffey, που ίσως κάποιοι παρατηρητικοί θα θυμόσαστε από το πέρασμά του ως ηθοποιός στο Μulholland Drive, κάνει εδώ την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, για μία νεαρή φοιτήτρια που αυτοπροσδιορίζεται ως ποιήτρια και περιμένει ο κόσμος γύρω της να της το αναγνωρίσει. 
 
“Σε βρίσκει η ποίηση” λέει ένας μεγάλος ποιητής μας, αλλά η ηρωίδα μας παίρνει την κατάσταση στα χέρια της και προσπαθεί να βρει μόνη της μία θέση στο χώρο των γραμμάτων.
 
Ετεροπροσδιορίζεται από τους συγγραφείς που αγαπά και επιχειρεί να προσεγγίσει με κάθε δυνατό τρόπο ένα διάσημο συγγραφέα που ενσαρκώνει με τα γνωστά εκφραστικά του μέσα ο John Cusack για να γίνει η προσατευόμενή του. Παράλληλα πιάνει δουλειά σε ένα sex shop, γιατί οι γονείς της δεν τη στηρίζουν πλέον πια, ώστε να την πιέσουν να “ενηλικιωθεί”. 
 
Με αρκετό χιούμορ, πειστικές ερμηνείες και μία μετριοπαθή προσέγγιση στο american dream, το συγκεκριμένο φιλμ παίζει με το κοινωνικά διαμορφωνόμενο δίπολο “παιδί/ενήλικος” για να καταλήξει σε μία cool γωνία παρατήρησης που θυμίζει ως αίσθηση το High Fidelity, αφού με τον Cusack δεν μπορεί κανείς να αποφύγει τον άμεσο συνειρμό. Τα όνειρα αλλάζουν ανέλπιστα, και είναι τυχερός όποιος μεγαλώνει στην τροχιά της μεταβολής τους. 
 
Εύη Αβδελίδου  
Πρώτη δημοσίευση: 13 Ιουνίου 2014, 13:49
Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2014, 13:49
Τίτλος:
Adult world (Ακατάλληλο για ανηλίκους)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos