Ένας πράκτορας του FBI, σε μια μικρή πόλη στο Κεντάκι, προσπαθεί να αναδυθεί επαγγελματικά πείθοντας μια εθισμένη γυναίκα να γίνει η πληροφοριοδότης του. Η σχέση συνεργασίας που αναπτύσσουν γίνεται περίπλοκη και δυσκολεύει τα πραγματα.

Πρόκειται για μια βιογραφία με στοιχεία δράματος και δράσης , με την Emilia Clarke, τον Jack Huston και το Johnny Knoxville στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

Η ταινία είναι κατα βάση σκοτεινή με μουντά μελαγχολικά πλάνα που όμως εναρμονίζονται με τα αισθήματα των χαρακτήρων και το mood της ταινίας. Πέρα από αυτό, οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές και ιδιαίτερα της Emilia Clarke σου αποτυπώνεται στη μνήμη, μιας και καταφέρνει να αποτυπώσει την εξάρτηση στα ναρκωτικά, τις εμμονές και τις δυσκολίες της πρωταγωνιστριας, παρουσιάζοντας στο κοινό μια τελείως διαφορετική πλευρά απο αυτη της Daenerys.

To γεγονός ότι είναι βιογραφία προσθέτει περισσότερο ενδιαφέρον στην υπόθεση και εντείνει την δράση. Βέβαια, το σενάριο σε κάποια σημεία χάνει- όσον αφορά τους διαλόγους μεταξύ των ηθοποιών- χωρίς να σε τοποθετεί τόσο μέσα στην υπόθεση, ίσως επειδή είναι απλοϊκό και χωρίς εκπλήξεις.

Αλλά όσον αφορά τους εσωτερικούς διαλόγους με την πρωταγωνίστρια, η ταινία επιτυγχάνει την αμεσότητα και την ενσυναίσθηση γιατι η Emilia διαβάζει την σκέψεις της δυνατά σαν να σου τις διηγείται.

Ένα πράγμα που ίσως ενοχλεί είναι ο τρόπος σκηνοθεσίας της (από τον έμπειρο Φίλιπ Νόις των Quiet American, Patriot Games, The Saint) σε καποιες σκηνές: τις δείχνει σε αργο ρυθμο δίνοντας την αίσθηση ότι κολλάει η ταινία και προσπαθώντας έτσι να εναρμονιστεί με την οπτική της πρωταγωνιστριας · στην πραγματικότητα καταφέρνει μόνο να κουράσει οπτικά.

Τέλος, η ταινία αξίζει γιατί πέρα από την εξιστόρηση των αληθινων γεγονότων της, καταδεικνύει θέματα όπως αυτά του εθισμού στα ναρκωτικά, την ζήλια, την εμμονή, και τον εγκλωβισμό σε μια κατάσταση και τόπο ενώ όλα σου υπαγορεύουν την φυγη.

Θα καταφέρει η ηρωίδα να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται;  

Μαρία Πλουμάκη

Πρώτη δημοσίευση: 28 Νοε. 2020, 18:34
Ενημέρωση: 28 Νοε. 2020, 18:34
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Above Suspicion (Πέραν κάθε υποψίας)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
26441
Feelgood
11743
Feelgood
3456